هفتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار , 2023-03-16

عنوان : ( ارزیابی مقایسه ای اسیدهای آمینه کنجاله بادام زمینی و پودر ماهی جهت استفاده در تغذیه آبزیان )

نویسندگان: فاطمه داودی سفید کوهی , عبدالمحمد عابدیان کناری , امید صفری ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

رشد سریع آبزی پروری در جهان به طور فزایندهای به استفاده از غذای آبزیان متکی بوده است. پروتئین ماده ضروری و گران قیمت جیره های غذایی محسوب می شود و سطوح استفاده، کیفیت و نسبت آن به مواد مغذی دیگر بطور قابل توجهی بر الگوی رشد گونه های آبزی تأثیرگذار می باشد. با توجه به دسترسی محدود پودر ماهی به عنوان مهمترین منبع پروتئینی جیره های غذایی آبزیان، استفاده از منابع جایگزین مطرح می باشد. بهره گیری از منابع جایگزین، تغییر الگوی اسید آمینه جیره های غذایی را در بر خواهد داشت. اسیدهای آمینه نقش بسیار مهمی در ساخت پروتئین، آنزیم، ایمنی بدن، نقش های فیزیولوژیک و رشد آبزیان دارند. کنجاله بادام زمینی با دارا بودن پروتئین زیاد گزینه ای در بحث جایگزینی پودر ماهی در جیره غذایی آبزیان می باشد. از اینرو در تحقیق حاضر ارزیابی اسیدهای آمینه به عنوان یک منبع پروتئین گیاهی به جای پودر ماهی در جیره غذایی آبزیان مورد بررسی قرار )Peanut meal( کنجاله بادام زمینی گرفته است. نتایج این پژوهش نشان داد کنجاله بادام زمینی نسبت به پودر ماهی دارای مقدار کم اسیدهای آمینه لایزین و متیونین بوده، اما آرژنین بیشتری داشته است. مجموع اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری کنجاله بادام زمینی نیز بیشتر از پودر ماهی بوده است. با توجه به محدودیت اسیدهای آمینه لایزین و متیونین در کنجاله بادام زمینی و نیاز گونه های محتلف آبزی، میتوان جهت رفع این کمبود از اسیدهای آمینه مصنوعی در جیره های غذایی استفاده کرد.

کلمات کلیدی

, آبزی پروری پایدار, تغذیه آبزیان, پودر ماهی, کنجاله بادام زمینی, اسید آمینه
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1094658,
author = {فاطمه داودی سفید کوهی and عبدالمحمد عابدیان کناری and صفری, امید},
title = {ارزیابی مقایسه ای اسیدهای آمینه کنجاله بادام زمینی و پودر ماهی جهت استفاده در تغذیه آبزیان},
booktitle = {هفتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار},
year = {2023},
location = {تهران, ايران},
keywords = {آبزی پروری پایدار، تغذیه آبزیان، پودر ماهی، کنجاله بادام زمینی، اسید آمینه},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T ارزیابی مقایسه ای اسیدهای آمینه کنجاله بادام زمینی و پودر ماهی جهت استفاده در تغذیه آبزیان
%A فاطمه داودی سفید کوهی
%A عبدالمحمد عابدیان کناری
%A صفری, امید
%J هفتمین همایش بین المللی مهندسی کشاورزی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
%D 2023

[Download]