عنوان : ( تأثیر زوال بذر بر صفات فیزیوﻟوژیک و آنزیم های آنتی اکسدانتی و اس-نیتروزیﻼسیون پروتئین ها در دو رقم کلزا )
نویسندگان: مریم سادات زمانیان کشفی , رضا توکل افشاری , جعفر نباتی , علیرضا سیفی ,
چکیده
اینﻣﻄالﻌه به صورت آزﻣایش فاکتوریل برپایه طرح کاﻣﻼتصادفی بادوعاﻣل رقم)ﻣودناواوکاپی(،سﻄﺢپیری)صﻔرو٢٤و٧٢ساعتدردﻣای٤٠درجهسانتیگراد ورطو بتاشـــباع(وچ ﻬارتکراربرایارزیابیســـر عتودرصــــدجوا نهزنی(GP)،شــــاﺧﺺبن یه(SV)،هدا یتالکتریکی(EC)،ف ﻌال یتکا تاﻻز(CAT)، ـکورباتآســیدازپراکسـ(APX)،گلوتاتیونردوکتاز(GR)واس-نیتروزوتیول(SNO)درـالسـ١٣٩٩-١٣٩٨درـگاهدانشــیفردوســﻬدﻣشـانجامـدشـ.تیمارهایپیری تســـریعشـــده(AA)باعﺚکاهشﻣﻌنیدارهمگیصـــﻔات)بهجﺰEC(دربذرهایکلﺰاشـــدند.رقمﻣودنادرصـــﻔاتجوانهزنیقویترورقماوکاپیدرفﻌالیتهای بیوشــیمیاییبرتربودکهاینراﻣیتوانباتﻔاوتژنتیکیارقامتوجیهکرد.براســاسنتایج،درتیمارهای٧٢ســاعتاکاپینســبتبهشــاهد،٨٦%GP،٨٨%CAT،%٨٩ APXو٣٦%SNOهاکاهشیافتهاست.همچنین،همبستگیﻣثبتیبینSNOهاوآنﺰیمهایآنتیاکسیدانیوجودداشت؛بهعنواننتیجهگیری،نیتریکاکسید(NO) بهطورغیرﻣستقیموبهوسیلهSNOهابرآنﺰیمهایآنتیاکسیدانیدربذرهایپیرشدهکلﺰاتأثیرگذاراست.پیریبذرباکاهشفﻌالیتآنﺰیمهایآنتیاکسیدانیوNOو درنتیجهافﺰایشسرعتﻣرگوﻣیرسلولها،فیﺰیولوژیسلولراهدفقرارﻣیدهد.