عنوان : ( تهیه و تولید نانو کپسول ژل آلوئه ورا حاوی اسانس کاکوتی (ZiziphoratenuirL.) )
نویسندگان: طیبه بااراده , حسین آروئی , محبوبه ناصری , مجتبی ممرآبادی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
چکیده میوه ها و سبزیها به دلیل داشتن رطوبت باال و فعالیت بیولوژیکی بعد از برداشت (تنفس، تعرقو فعالیتهای بیوشیمی) فساادذییردد.ذوشادهای میوهها با ترکیبات ضدمیکروبی و در عین حال خوراکی و ایمن برای مصرفکنندگانراهکار موثریبرای جلوگیری از فساد میوهها ومادادگاری افازای آناست.تولید این قبیل ذوشهای خوراکی با بهرهگیری از فناوریدادومی کارایی مواد تشکیل دهنده ذوش سابب افزایشود. در همین راستا ایان خوراکی دادوکپسول حاوی اسادس کاکوتی ادجام شد. اجزای ساازدده فرموالسای با هدف تهیه و تولید ذوش ذژوه، ون دادوکپساول، ژل آلوهاه ورا، آ توهین و اسادس کاکوتی بود. جهتشناساییترکیباتاسادسازدستگاهگازیکروماتوگرافیGCوگازکروماتوگرافیمتصلبهطیفسنججرمیGC- MSاستفادهشد. میادگین اددازه ذرهای و ذتادسیل زتا، تصویر میکروسکوپ الکترودی دادوکپساولو میازان ذایاداری ذرات ودرصاد کاارایی دادوکپساول محاسبه شد. دراسادس گیاه کاکوتی(Ziziphra tenuior L.)12ترکیب شناسایی شد.ترکیبات اصلی و مهم اسادس کاکوتی شامل ذولگاون(12/56 درصد)، منتوفوران(21/21درصد)و2و8-سینئول(12/5درصد)بوددد.اددازه دادوکپسول حاوی اسادس،65/86دادومتر و ذتادسیل زتا11/25-میلیولت بود. براساس دتایج حاصل از میکروسکوپ الکترودی، اددازه ذرات کمتر از111دادومتر بود.سطح خارجی دادوکپسولها کامال ً صاف و یکنواخت بود. درصد ادکپسوالسیون اسادس16/82درصد محاسبه شد. مطالعات ذایداری اددازه ذرات و ذتادسیل زتا در مدت2ماه دشان دادکهدادوکپساول حااوی اساادس از ذایداری خوبی برخوردار بوده است. به طور کلی دتیجه تحقیق حاضر دشان داد دادوکپسول ژل آلوهاه ورا حامال مناسابی بارای اساادس کااکوتی اساتو میخوراکی برای ماددگاری میوه توان به عنوان ذوشها از آن استفاده کرد
کلمات کلیدی
, اسانس, اندازه ذره ای, میکروسکوپ الکترونی, پوشش خوراکی, نانو ذرات@article{paperid:1094794,
author = {بااراده, طیبه and آروئی, حسین and محبوبه ناصری and ممرآبادی, مجتبی},
title = {تهیه و تولید نانو کپسول ژل آلوئه ورا حاوی اسانس کاکوتی (ZiziphoratenuirL.)},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2022},
month = {July},
issn = {2423-3986},
keywords = {اسانس، اندازه ذره ای، میکروسکوپ الکترونی، پوشش خوراکی،نانو ذرات},
}
%0 Journal Article
%T تهیه و تولید نانو کپسول ژل آلوئه ورا حاوی اسانس کاکوتی (ZiziphoratenuirL.)
%A بااراده, طیبه
%A آروئی, حسین
%A محبوبه ناصری
%A ممرآبادی, مجتبی
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2022