محیط زیست جانوری, دوره (15), شماره (2), سال (2023-9) , صفحات (213-222)

عنوان : ( مقایسه کیفیت عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در دو سامانه باز و بازگردشی نسبی )

نویسندگان: سعید زاهدی , امید صفری , حمیدرضا احمدنیای مطلق , مهرداد سرخیل , بهزاد محمدی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در حال حاضر، بسیاری از مزارع پرورش ماهیان سردابی در کشور، از آب برگشتی جهت تولید ماهی استفاده می نمایند ولی اثرات استفاده از آن بر کیفیت گوشت، بخوبی مشخص نیست. هدف از این مطالعه، مقایسه کیفیت عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در دو سامانه (سیستم) باز و بازگردشی نسبی است. به این منظور، قزل آلای جوان با تراکم نگهداری 20 کیلوگرم بر متر مکعب و تراکم بارگذاری 1 لیتر بر دقیقه به ازای هر کیلوگرم ماهی، در دو سامانه باز (100% آب تازه ورودی) و بازگردشی نسبی طراحی شده (با کاهش 80% آب تازه ورودی و جایگزینی آن با آب برگشتی همان استخرها) به مدت 45 روز مورد مطالعه قرار گرفت. 4 مرتبه بازگردش آب، به ترتیب، موجب افزایش 7/6 و 5/6 برابری مقادیر آمونیاک کل و فسفر کل آب در مقایسه با تیمار باز گردید. پروتئین خام، چربی خام، pH و درصد رطوبت لاشه بین دو تیمار اختلاف معنی داری را نشان داد. در مقابل، هیچ اختلاف معنی داری در ظرفیت نگهداری آب، افت طی پخت، آنالیز بافت (سختی، بهم پیوستگی، انعطاف پذیری، چسبندگی، فنریت، صمغی بودن و قابلیت جویدن) و نیز شاخصهای رنگی L*، a* و b* بین دو تیمار مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که برگشت آب به میزانی مشابه پروتکل طراحی شده در این مطالعه، تغییرات خیلی محسوسی بر بسیاری از فاکتورهای کیفی مطالعه شده در عضله ندارد.

کلمات کلیدی

, سامانه باز, سامانه بازگردشی نسبی, کیفیت لاشه, قزل آلای رنگین کمان
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1094985,
author = {زاهدی, سعید and صفری, امید and احمدنیای مطلق, حمیدرضا and سرخیل, مهرداد and بهزاد محمدی},
title = {مقایسه کیفیت عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در دو سامانه باز و بازگردشی نسبی},
journal = {محیط زیست جانوری},
year = {2023},
volume = {15},
number = {2},
month = {September},
issn = {2717-1388},
pages = {213--222},
numpages = {9},
keywords = {سامانه باز، سامانه بازگردشی نسبی، کیفیت لاشه، قزل آلای رنگین کمان},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مقایسه کیفیت عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) پرورش یافته در دو سامانه باز و بازگردشی نسبی
%A زاهدی, سعید
%A صفری, امید
%A احمدنیای مطلق, حمیدرضا
%A سرخیل, مهرداد
%A بهزاد محمدی
%J محیط زیست جانوری
%@ 2717-1388
%D 2023

[Download]