بیست دومین کنگره ملی و دهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران , 2022-08-31

عنوان : ( بررسی اثر عصاره آبی چغندر قرمز(Beta vulgaris) برکاهش درد شیمیایی و حرارتی مگس سرکه )

نویسندگان: سیده زینب جعفری رهنی , مسعود فریدونی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

بررسی اثر عصاره آبی چغندر قرمز(Beta vulgaris) برکاهش درد شیمیایی و حرارتی مگس سرکه سیده زینب جعفری رهنی، دکترمسعود فریدونی * مشهد، دانشگاه فردوسی، دانشکده علوم، دپارتمان زیست شناسی fereidoni@um.ac.ir مقدمه و پیشینه: درد، مکانیسم حسی است که به حیوانات اجازه می دهد محرک های آسیب رسان به بافت را حس کرده و از آن ها اجتناب کنند؛ ازاین جهت برای بقای آن ها حیاتی است . اما همواره تلاش برای دستیابی به ترکیباتی طبیعی برای کاهش و التیام درد مورد استقبال بوده است. چغندرقرمز حاوی بتائین به علت دارا بودن خواص ضدالتهابی، ضداکسیدانی و ضدسرطانی و همچنین در دسترس بودن در کشورما موردتوجه است. در این تحقیق اثرات ضددردی و ضدالتهابی عصارهی آبی چغندرقرمز بر درد حرارتی مگس سرکه بالغ ودرد شیمیایی و حرارتی لارو سن سه مگس سرکه مورد آزمون قرار گرفت. روش انجام مطالعه: دراین مطالعه میزان درد حرارتی مگسهای سرکه با استفاده از روش Hotplate دردماهای مختلف (n=10) و اندازه گیری مدت استقرار آن ها مشخص گردید. همچنین میزان درد حرارتی و شیمیایی لاروهای سن سه ((n=8 به ترتیب با استفاده از Hotplate و محلول های اسیدی با غلظت های متفاوت ( روشwrithing) و سپس شمارش تعداد حرکات پیچ و تابی آن ها مورد آزمون قرار گرفت. سپس تاثیر حضورعصاره ی آبی چغندرقرمز با غلظت های g/lit 05.0، 1.0 و15. 0 در التیام درد های مذکور مشخص گردید. نتایج: در آزمایشات مذکور، گروه های تیمارشده با عصاره ی چغندرقرمزکاهش معنی داری در درد و التهاب از خود نشان دادند به صورتی که در آزمون حرارتی مگس سرکه ی بالغ دز 15 g/lit.0 در 35°C بیشترین اختلاف در افزایش مدت زمان استقرار را با گروه کنترل نشان داد (p<0.05). همچنین در تست حرارتی لارو دز 15 g/lit .0 دردماهای 41 و 44 (°C) و غلظت g/lit 10.0 در دماهای 44،41 و 38 (°C) و دزg/lit 05.0 در دمای 35°C بصورت معنی داری درد کاهش یافته بود (p<0.05). در تست شیمیایی، لاروهای تیمارشده با غلظت های مختلف عصاره درمحلول هایی با غلظت های مختلف اسیداستیک درد و التهاب کمتری نشان دادند (p<0.05). بحث و پیشنهادات: به نظر می رسد عصاره ی چغندرقرمز با کاهش فعالیت ناشی از اکسیژن آزاد و با فعالیت ضد اکسیدانی خود میتواند درد و التهاب را کاهش داده و ازاین جهت به عنوان ترکیبی مفید و طبیعی مورد مطالعه پیش کلینیکی قرار بگیرد. همچنین بررسی درد سرمایی و اثر سایر عصاره ها براین نوع درد، آنالیز ترکیبات شیمیایی گیاه چغندر و بررسی اثر بتائین خالص پیشنهاد میگردد . کلمات کلیدی: مگس سرکه بالغ، لارو سن سه، ضد التهابی ،عوامل ضددرد، عصاره آبی IBC 2022 – 202206 – 303 The effect of aqueous beetroots extract (Beta vulgaris) on chemical and thermal pain of Drosophila melanogaster Seyedeh Zeinab Jafari Rahni, Dr. Masoud Fereidoni* Department of Biology, Faculty of Science, Ferdowsi university of Mashhad, Mashhad, Iran fereidoni@um.ac.ir Introduction: Pain is a sensory mechanism that allows animals to sense and avoid tissue-damaging stimuli; Therefore, it is vital for their survival. But trying to find natural compounds that can reduce and heal the pain has always been welcomed. beetroots contain betaine and have been of interest due to their anti-inflammatory, anti-oxidant and anti-cancer properties, as well as their availability in our country. In this study, the analgesic and anti-inflammatory effects of aqueous extract of Beta vulgaris on the thermal pain of adult Drosophila melanogaster (D.MA) and the chemical and thermal pain of stage 3 larvae (S3L) were tested . Methods: In this study, the thermal pain of D.MA was determined using the hotplate method at different temperatures (n = 10) by measuring their duration of tolerance. Also, the thermal and chemical pain of S3Ls (n = 8) were tested using hotplate and acidic solutions with different concentrations (writhing method) and then counting the number of twisting movements. Then, the effect of the presence of aqueous extract of Beta vulgaris with concentrations of 0.05, 0.1 and 0.15 g / lit in the healing of the mentioned pain was determined . Results: In the experiments mentioned above, the groups treated with Beta vulgaris extract showed a significant reduction in pain and inflammation. In the thermal test of D.MA treated with 0.15 g / lit dosage of extract at 35 ° C showed the greatest difference of increased tolerance comparing to the control group(p<0.05). Also, in the larval thermal test, the ones treated with 0.15 g / lit dosage of extract at 41 and 44 (° C) and the group treated with 0.1 g / lit dosage of extract at 41,44, and 38 (° C) and the ones treated with 0.05 g / lit dosage of extract at 35 ° C showed less pain symptoms significantly(p<0.05). In the chemical test, larvae treated with different concentrations of the extract in acidic solutions of acetic acid showed less pain and inflammation(p<0.05). Discussion and Suggestions: It seems that beetroots extract can reduce pain and inflammation by reducing free oxygen activity and with its antioxidant activity and therefore can be studied pre-clinically as a useful and natural combination. It is also recommended to study cold pain and the effect of other extracts on this type of pain, analyze the chemical composition of beet plant and evaluate pure Betaine extract . Keywords: Drosophila melanogaster, stage three larvae, anti-inflammatory, analgesics, aqueous extract

کلمات کلیدی

, مگس سرکه بالغ, لارو سن سه, ضد التهابی , عوامل ضددرد, عصاره آبی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1095651,
author = {جعفری رهنی, سیده زینب and فریدونی, مسعود},
title = {بررسی اثر عصاره آبی چغندر قرمز(Beta vulgaris) برکاهش درد شیمیایی و حرارتی مگس سرکه},
booktitle = {بیست دومین کنگره ملی و دهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران},
year = {2022},
location = {شهرکرد, ايران},
keywords = {مگس سرکه بالغ، لارو سن سه، ضد التهابی ،عوامل ضددرد، عصاره آبی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی اثر عصاره آبی چغندر قرمز(Beta vulgaris) برکاهش درد شیمیایی و حرارتی مگس سرکه
%A جعفری رهنی, سیده زینب
%A فریدونی, مسعود
%J بیست دومین کنگره ملی و دهمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
%D 2022

[Download]