عنوان : ( تاثیر منابع غذایی وpHبر وضعیت رشدی وفعالیت آنتاگونیستیAcrophialophora jodhupurensisعلیه Rhizoctonia solani )
نویسندگان: بهناز باقریه , پریسا طاهری ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
جهت افزایش فعالیت آنتاگونیستی قارچ اندوفیتAcrophialophora jodhupurensis علیهAG-1-1AوAG-2-2IIIBبه عنوان بیماریزاترین گروه های تاکسونومیکیRhizoctonia solaniروی لوبیا تاثیرات منابع آمینواسیدی شامل ایزولوسین، فنیل آالنین،سرین، گالیسین، آرژنین و آسپاراژین،منابعکربنی نظیرفروکتوز، الکتوز، گلوکز، دکستروز، مالتوز و ساکاروز و منابع نیتروژنی شامل نیترات آمونیوم، نیترات سدیم، آمونیوم اکساالت، سولفات آمونیوم و آمونیوم کلرید طی آزمون های زیست سنجی ارزیابیشد. بیشتریناثر آنتاگونیستیاندوفیت های قارچیعلیه بیمارگربا استفاده ازمنابع فروکتوزی، آمونیوم کلرید و آسپاراژین مشاهده شد. پیرو این نتایج منابع کربنی، نیتروژنی و آمینواسیدی سبب بهینه سازی وضعیت رشدی قارچ های اندوفیت و همچنین افزایش میزان بازدارندگی آن هاعلیهبیمارگرهای قارچی می گردند.