عنوان : ( تاثیر محلولپاشی بر خواص فیزیکی و مکانیکی سیب قرمز )
نویسندگان: محمدرضا اسمعیلی دربندی سفلی , مهدی خجسته پور , رسول خدابخشیان کارگر ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
اطمینان از طراحی صحیح فرآیندها، ملزومات و تجهیزات تولیدی و فرآوری در سیستمهای کشاورزی، مستلزم شناخت خواص فیزیکی و مکانیکی و آئرودینامیکی محصولات میباشد. این پژوهش با هدف تاثیر محلولپاشی گیاه آنغوزه بر خواص فیزیکی و مکانیکی سیب قرمز با تمرکز بر خواص مکانیکی دمگل سیب در استان خراسان رضوی، شهرستان درگز انجام شد. در همین راستا بهمنظور تهیه محلول آنغوزه، از ترکیب 50 کیلوگرم آنغوزه با 250 لیتر آب استفاده شد و جهت بررسی خواص مکانیکی، آزمونهای فشار، نفوذ و کشش انجام گردید. در بررسی خواص فیزیکی، نتایج بررسی چهار خواص طول، عرض، ضخامت و میانگین هندسی قطر نشان داد تاثیرگذاری محلول آنغوزه نسبت به سموم شیمیایی در بهبود خواص هندسی سیب قرمز بیشتر بود. در بررسی آزمون فشار برای میوه کامل، تیمار محلولپاشی با سموم شیمیایی با 60/867 نیوتن و در آزمون فشار برای نمونه استوانهای، تیمار محلولپاشی با آنغوزه با 95/226 نیوتن بیشترین نیروی شکست را داشتند. نتایج آزمون نفوذ با پروب کروی برای نمونه میوه کامل نشان داد، بیشترین نیروی شکست و تغییر شکل نمونه تحت نفوذ بهترتیب با 04/40 نیوتن و 37/6 میلیمتر مربوط به تیمار محلولپاشی با آنغوزه بود. در بررسی بیشترین مقدار نیروی شکست تحت نفوذ با پروب کروی برای نمونه استوانهای نیز، تیمار محلولپاشی با محلول آنغوزه با 12/41 نیوتن و 44/7 میلیمتر، بهترتیب دارای بیشترین نیروی شکست و تغییر شکل متناظر با نیروی شکست بود. در بررسی آزمون نفوذ با پروب استوانهای روی نمونه میوه کامل و نمونه استوانهای تخت نیز، نتایج نشان داد تیمار محلولپاشی با آنغوزه بهترتیب با 22/49 و 57/38 نیوتن دارای میانگین نیروی شکست بیشتری نسبت به تیمارهای دیگر بود. در بررسی تغییر شکل تحت آزمون کشش پوست میوه نیز، تیمار محلولپاشی با سم آنغوزه با مقدار 51/23 نیوتن بیشترین نیروی شکست را داشت.
کلمات کلیدی
, آنغوزه, خواص فیزیکی و مکانیکی, سیب قرمز, نیروی شکست@inproceedings{paperid:1096097,
author = {اسمعیلی دربندی سفلی, محمدرضا and خجسته پور, مهدی and خدابخشیان کارگر, رسول},
title = {تاثیر محلولپاشی بر خواص فیزیکی و مکانیکی سیب قرمز},
booktitle = {پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی},
year = {2023},
location = {کرج, ايران},
keywords = {آنغوزه، خواص فیزیکی و مکانیکی، سیب قرمز، نیروی شکست},
}
%0 Conference Proceedings
%T تاثیر محلولپاشی بر خواص فیزیکی و مکانیکی سیب قرمز
%A اسمعیلی دربندی سفلی, محمدرضا
%A خجسته پور, مهدی
%A خدابخشیان کارگر, رسول
%J پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
%D 2023