عنوان : ( اثر سطوح مختلف سرکه سیب موود در یره غذایی، بر عملکرد رشد و بیان برخی ژنهای آنتیاکسیدانی در ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مبتلا به کبد چرب غیرالکلی )
نویسندگان: سلیمه اسدی , حمیدرضا احمدنیای مطلق , امید صفری , حامد وردست زاده سردرود , یاسمن زراعت پیشه , علی جوادمنش ,
چکیده
این مطالعه برای نخستین بار باهدف مقایسه اثرات سطوح مختلف سرکه سیب بر عملکرد رشد و بیان ژنهای آنتی اکسیدانی (کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز) در کبد ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طراحی شد. برای این منظور یک گله 300 قطعهای (24/14±35/73 گرم) با جیره مخصوص القاکننده کبد چرب که برای اولین بار تنظیمشده بود به مدت یک ماه تغذیه شدند؛ سپس از گله موردنظر، تعداد 120 قطعه ماهی (40/5 ± 20/74) مبتلا شده انتخاب و به قفس های مربوطه منتقل شدند. این آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با شش تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار 1: ماهیان سالم بدون سرکه سیب، تیمار 2: ماهیان سالم با چهار درصد سرکه سیب، تیمار 3: ماهیان مبتلا شده بدون سرکه سیب، تیمار 4: ماهیان مبتلا شده با یک درصد سرکه سیب، تیمار 5: ماهیان مبتلا شده با دو درصد سرکه سیب و تیمار 6: ماهیان مبتلا شده با چهار درصد سرکه سیب. غذادهی به صورت روزانه به میزان دو درصد وزن بدن به مدت 60 روز صورت پذیرفت. سرکه سیب مورد استفاده حاوی 5 درصد اسیداستیک بود. بر اساس نتایج، ازنظر وزن نهایی و شاخص وزن کبدی تفاوتی بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (P>0.05). همچنین نتایج حاصل از بیان ژن نشان داد که سرکه سیب تأثیر معنی داری بر بیان ژن های گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز ندارد (P>0.05). بهطورکلی افزودن سرکه سیب تأثیری بر روند فعالیت آنتی اکسیدانی کبد در ماهی قزل آلای رنگینکمان مبتلا شده به بیماری کبد چرب نداشت اما سبب بهبود عملکرد رشد شد.
کلمات کلیدی
, اسید استیک, کبد چرب, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز@article{paperid:1096199,
author = {اسدی, سلیمه and احمدنیای مطلق, حمیدرضا and صفری, امید and وردست زاده سردرود, حامد and زراعت پیشه, یاسمن and جوادمنش, علی},
title = {اثر سطوح مختلف سرکه سیب موود در یره غذایی، بر عملکرد رشد و بیان برخی ژنهای آنتیاکسیدانی در ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مبتلا به کبد چرب غیرالکلی},
journal = {پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)},
year = {2023},
month = {December},
issn = {2383-2622},
keywords = {اسید استیک، کبد چرب، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز},
}
%0 Journal Article
%T اثر سطوح مختلف سرکه سیب موود در یره غذایی، بر عملکرد رشد و بیان برخی ژنهای آنتیاکسیدانی در ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مبتلا به کبد چرب غیرالکلی
%A اسدی, سلیمه
%A احمدنیای مطلق, حمیدرضا
%A صفری, امید
%A وردست زاده سردرود, حامد
%A زراعت پیشه, یاسمن
%A جوادمنش, علی
%J پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)
%@ 2383-2622
%D 2023