سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران , 2023-09-18

عنوان : ( بررسی خصوصیات بیوشیمیایی و محتوای اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر سطوح مختلف روی و متیل جاسمونات در شرایط کشت بدون خاک )

نویسندگان: لیلا مهدی زاده شاندیز , محمد مقدم , علی گنجعلی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

نعناع فلفلی(Mentha piperita L.) گیاه علفی چندساله حاوی متابولیت های ثانویه و اسانس با ارزش می باشد. روی (Zn) نقش اساسی در بیوسنتز ترپن ها، سنتز و تجمع کربوهیدرات ها و آسیمیلاسیون کربن دارد. متیل جاسمونات از تنظیم کننده های رشد درونی یا بازدارنده های رشد گیاهی است که نقش کلیدی در رشد و نمو و در تنظیم مسیر متابولیت های ثانویه ایفا می کند. به منظور بررسی برهمکنش عنصر روی و متیل جاسمونات بر خصوصیات بیوشیمیایی و رشد نعناع فلفلی مطالعه ای براساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل کاربرد عنصر روی در محلول-غذایی در 4 سطح (0، 025/0، 05/0، 1 میلی گرم در لیتر) و محلول پاشی در 4 سطح (شاهد (آب مقطر)، اتانول 1 درصد (به عنوان حلال)، 1 و 2 میلی مولار متیل جاسمونات) بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد کاربرد روی و متیل جاسمونات سبب تغییر صفات بیوشیمیایی، محتوای اسانس، وزن تر و خشک برگ نعناع فلفلی گردید. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که کاربرد روی و متیل جاسمونات می تواند خصوصیات بیوشیمیایی شامل فنل کل، فلاونوئید کل، فلاون کل، فلاونول کل و محتوای اسانس نعناع فلفلی را تغییر دهد. بیشترین محتوای اسانس در تیمار حذف روی و محلول پاشی 1 میلی مولار متیل جاسمونات مشاهده شد. بیشترین وزن تر و خشک برگ در تیمار 025/0 میلی گرم بر لیتر روی و محلول پاشی 1 میلی مولار متیل جاسمونات گزارش شد. نتایج حاصل از این تحقیق می تواند منجر به کاربرد میزان صحیح عنصر روی و متیل جاسمونات به منظور افزایش عملکرد، بهبود ویژگی های بیوشیمیایی و محتوای اسانس گیاه نعناع فلفلی گردد.

کلمات کلیدی

, میزان اسانس, تنظیم کننده رشد, خانواده نعناعیان, رشد, صفات بیوشیمیایی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1096247,
author = {مهدی زاده شاندیز, لیلا and مقدم, محمد and گنجعلی, علی},
title = {بررسی خصوصیات بیوشیمیایی و محتوای اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر سطوح مختلف روی و متیل جاسمونات در شرایط کشت بدون خاک},
booktitle = {سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران},
year = {2023},
location = {گرگان, ايران},
keywords = {میزان اسانس، تنظیم کننده رشد، خانواده نعناعیان، رشد، صفات بیوشیمیایی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی خصوصیات بیوشیمیایی و محتوای اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر سطوح مختلف روی و متیل جاسمونات در شرایط کشت بدون خاک
%A مهدی زاده شاندیز, لیلا
%A مقدم, محمد
%A گنجعلی, علی
%J سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
%D 2023

[Download]