عنوان : ( بررسی اثر ضد قارچی عصاره نعناع فلفلی (Mentha × piperita L.) و اناریجه (Froriepia subpinnata) بر عوامل پوسیدگی قارچی )
نویسندگان: معصومه وکیلی قرطاول , حسین آروئی , شیوا گلمحمدزاده , محبوبه ناصری ,چکیده
با توجه به گرایش مردم به استفاده از محصولات سالم و ایمن و محدودیت استقفاده از ترکیبات شیمیای مضر، استفاده از ترکیبات مستخرج از گیاهان اهمیت یافته است. این پژوهش با هدف بررسی اثر ضد قارچی عصاره نعناع فلفلی و اناریجه بر روی قارچ Rhizoctonia solani انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره آبی نعناع فلفلی خاصیت ضد قارچی قوی تری نسبت به عصاره اناریجه داشت. در غلظت 4 میلی گرم بر میلی لیتر محیط کشت، عصاره نعناع فلفلی موجب بازدارندگی 100 درصد و عصاره اناریجه موجب بازدارندگی 40 درصد کلنی قارچ شد. مطالعه حاضر نشان داد که عصاره گیاهان بویژه عصاره نعناع فلفلی را می توان بعنوان نگهدارنده طبیعی بر ضد قارچ فوق استفاده نمود.
کلمات کلیدی
, اناریجه, درصد بازدارندگی, رایزوکتونیا سولانی, نعناع فلفلی@inproceedings{paperid:1096812,
author = {وکیلی قرطاول, معصومه and آروئی, حسین and شیوا گلمحمدزاده and محبوبه ناصری},
title = {بررسی اثر ضد قارچی عصاره نعناع فلفلی (Mentha × piperita L.) و اناریجه (Froriepia subpinnata) بر عوامل پوسیدگی قارچی},
booktitle = {پنجمین همایش ملی گیاهان دارویی و طب سنتی},
year = {2023},
location = {تربت حیدریه, ايران},
keywords = {اناریجه، درصد بازدارندگی، رایزوکتونیا سولانی، نعناع فلفلی},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی اثر ضد قارچی عصاره نعناع فلفلی (Mentha × piperita L.) و اناریجه (Froriepia subpinnata) بر عوامل پوسیدگی قارچی
%A وکیلی قرطاول, معصومه
%A آروئی, حسین
%A شیوا گلمحمدزاده
%A محبوبه ناصری
%J پنجمین همایش ملی گیاهان دارویی و طب سنتی
%D 2023