عنوان : ( درون پوشانی عصاره گلبرگ زعفران با استفاده از کمپلکس صمغ دانه ی ریحان- کنسانتره ی پروتئین آبپنیر )
نویسندگان: فرزانه شریف , سیدمحمدعلی رضوی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
پژوهش حاضر با هدف استفاده بهینه از محصول جانبی زعفران به عنوان پسماند کشاورزی انجام شد. گلبرگ زعفران منبع غنی از ترکیبات زیستفعال و آنتوسیانینها میباشد. آنتوسیانینها مواد غذایی با ارزش افزوده هستند که در برابر شرایط محیطی ناپایدارند. فنآوری درونپوشانی به طور گسترده برای افزایش پایداری، دسترسی زیستی و ایجاد خواص رهاسازی کنترل شده مواد زیستفعال، مورد بررسی قرار گرفته است . در این مطالعه، عصارهی گلبرگ زعفران با استفاده از کمپلکس صمغ دانهی ریحان کنسانترهی پروتئین آبپنیر در - نسبتهای مختلف هسته به دیواره ) 1 به 3 و 1 به 5 ( درونپوشانی شد و اندازه ذرات، شاخص بسپراکندگی ( 1PDI (، پتانسیل زتا و کارآیی به دام انداختن آنتوسیانین عصارهی گلبرگ زعفران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت بیوپلیمرها بر اندازه ذرات و PDI اثر معنیدار و نسبت هسته به دیواره بر پتانسیل زتا اثر معنیداری داشت. در بررسی کارآیی درونپوشانی، غلظت مواد دیواره و نسبت هسته به دیواره به طور معنیداری بر بازده درونپوشانی اثر داشته و بازده درونپوشانی نمونهها از 1۸ / 1۷ تا ۴۷ / 5۷ درصد متغیر بود.
کلمات کلیدی
, گلبرگ زعفران, آنتوسیانین, درونپوشانی, صمغ دانهی ریحان, کنسانتره پروتئین آبپنیر@inproceedings{paperid:1096845,
author = {شریف, فرزانه and رضوی, سیدمحمدعلی},
title = {درون پوشانی عصاره گلبرگ زعفران با استفاده از کمپلکس صمغ دانه ی ریحان- کنسانتره ی پروتئین آبپنیر},
booktitle = {همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت},
year = {2023},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {گلبرگ زعفران، آنتوسیانین، درونپوشانی، صمغ دانهی ریحان، کنسانتره پروتئین آبپنیر},
}
%0 Conference Proceedings
%T درون پوشانی عصاره گلبرگ زعفران با استفاده از کمپلکس صمغ دانه ی ریحان- کنسانتره ی پروتئین آبپنیر
%A شریف, فرزانه
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%J همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
%D 2023