عنوان : ( بررسی اثر ترکیبا ت بیولو ژیکی و شیمی ایی علیه گونه های آلترنا ریای بیما ریز ا در گوجه فرنگی )
نویسندگان: ذبیح الله محمدی , پریسا طاهری , سعید طریقی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین سبزیجات در دنیا می باشد که مصرف زیادی در صنایع عمده کشاورزی دارد و اکنون تولید آن در جهان به بیش از 160 میلیون تن رسیده است.که اکثر اوقات تحت تأثیر آفات و عوامل بیماریزا قرار می گیرد و باعث کاهش کیفیت، کمیت و سودآوری آن می گردند. از عوامل بیماریزا می توان به باکتری ها ، قارچ ها، نماتدها و ویروس ها اشاره کرد. در این پژوهش تاثیر برخی قارچهای اندوفیت به عنوان عوامل بیوکنترل در کنترل قارچ آلترناریا بیماریزا در گوجه فرنگی مورد بررسی قرارگرفت . برآوردن نیازهای مصرف کننده و مراقبت از سلامتی انسان و ایمنی محیط زیست می تواند با کاهش استفاده از سموم شیمیایی یا با استفاده از سموم دفع آفات بیولوژیکی حاصل گردد. استفاده از اسانس ها، عصاره ها و ترکیبات بیولوژیکی جهت کنترل قارچ های پاتوژن گیاهی یکی از بهترین و معقول ترین روش هاست. این ترکیبات به دلیل اثر بخشی مناسب، تجزیه پذیری د ر طولانی مدت، تأثیر بر روی آفات مختلف و فقدان باقی مانده در محیط می توانند جایگزین مناسبی برای سموم شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند. هدف کلی این مطالعه، بررسی تاثیر ترکیبات بیولوژیکی و شیمیایی علیه قارچ آلترناریا در گوج ه فرنگی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه و همچنین ارزیابی مکان کاربرد این ترکیبات برای حفاظت از گوجه فرنگی در برابر آلودگی به گونه های آلترناریا می باشد.
کلمات کلیدی
, َAlternaria spp., Solanum lycopersicum@inproceedings{paperid:1097559,
author = {محمدی, ذبیح الله and طاهری, پریسا and طریقی, سعید},
title = {بررسی اثر ترکیبا ت بیولو ژیکی و شیمی ایی علیه گونه های آلترنا ریای بیما ریز ا در گوجه فرنگی},
booktitle = {سمپوزیوم منطقه ای نوآوری در علم و فناوری},
year = {2024},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {َAlternaria spp.; Solanum lycopersicum},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی اثر ترکیبا ت بیولو ژیکی و شیمی ایی علیه گونه های آلترنا ریای بیما ریز ا در گوجه فرنگی
%A محمدی, ذبیح الله
%A طاهری, پریسا
%A طریقی, سعید
%J سمپوزیوم منطقه ای نوآوری در علم و فناوری
%D 2024