سمپوزیوم منطقه ای نوآوری در علم و فناوری , 2024-01-03

عنوان : ( بررسی اثر ترکیبا ت بیولو ژیکی و شیمی ایی علیه گونه های آلترنا ریای بیما ریز ا در گوجه فرنگی )

نویسندگان: ذبیح الله محمدی , پریسا طاهری , سعید طریقی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین سبزیجات در دنیا می باشد که مصرف زیادی در صنایع عمده کشاورزی دارد و اکنون تولید آن در جهان به بیش از 160 میلیون تن رسیده است.که اکثر اوقات تحت تأثیر آفات و عوامل بیماریزا قرار می گیرد و باعث کاهش کیفیت، کمیت و سودآوری آن می گردند. از عوامل بیماریزا می توان به باکتری ها ، قارچ ها، نماتدها و ویروس ها اشاره کرد. در این پژوهش تاثیر برخی قارچهای اندوفیت به عنوان عوامل بیوکنترل در کنترل قارچ آلترناریا بیماریزا در گوجه فرنگی مورد بررسی قرارگرفت . برآوردن نیازهای مصرف کننده و مراقبت از سلامتی انسان و ایمنی محیط زیست می تواند با کاهش استفاده از سموم شیمیایی یا با استفاده از سموم دفع آفات بیولوژیکی حاصل گردد. استفاده از اسانس ها، عصاره ها و ترکیبات بیولوژیکی جهت کنترل قارچ های پاتوژن گیاهی یکی از بهترین و معقول ترین روش هاست. این ترکیبات به دلیل اثر بخشی مناسب، تجزیه پذیری د ر طولانی مدت، تأثیر بر روی آفات مختلف و فقدان باقی مانده در محیط می توانند جایگزین مناسبی برای سموم شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند. هدف کلی این مطالعه، بررسی تاثیر ترکیبات بیولوژیکی و شیمیایی علیه قارچ آلترناریا در گوج ه فرنگی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه و همچنین ارزیابی مکان کاربرد این ترکیبات برای حفاظت از گوجه فرنگی در برابر آلودگی به گونه های آلترناریا می باشد.

کلمات کلیدی

, َAlternaria spp., Solanum lycopersicum