بوم شناسی کشاورزی-Journal of Agroecology, سال (2021-12)

عنوان : ( تاثیر زمان هوادهی و نسبت بر برخی ویژگی‌های شیمیایی چای هوازی کودهای گاوی و ورمی‌کمپوست )

نویسندگان: نیلوفر منتظمی , اکرم حلاج نیا , رضا خراسانی , امیر فتوت ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

استفاده از چای ترکیبات آلی در سال‌های اخیر به‌عنوان کود زیستی مایع یا آفت­کش زیستی در راستای کشاورزی پایدار در حال گسترش است. علاو‌بر اثر نوع ماده آلی، شرایط تهیه چای بر ویژگی‌های شیمیایی و زیستی آن مؤثر است. مطالعه حاضر با آرایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و سه تکرار به‌منظور اثر زمان هوادهی و نسبت کود به آب بر برخی ویژگی‌های شیمیایی چای کودهای گاوی و ورمی‌کمپوست انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل زمان هوادهی (زمان‌های صفر، 24، 48 و 72 ساعت)، نسبت کود به آب (1:10، 1:25 و1:50) و نوع کود آلی (ورمی‌کمپوست و گاوی) بود. نتایج نشان داد ‌که هوادهی موجب کاهش اسیدیته و افزایش هدایت الکتریکی در چای کود گاوی و ورمی‌کمپوست شد. با­وجود مقدار کل بیشتر عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در ورمی‌کمپوست، چای کود گاوی حاوی مقادیر بالاتری از آمونیوم، فسفر و پتاسیم محلول نسبت به چای ورمی‌کمپوست بود. تغییر نسبت و زمان هوادهی اثر قابل توجهی بر مقدار آمونیوم و فسفر محلول در چای ورمی‌کمپوست نداشت. در چای کود گاوی بیشترین درصد افزایش فسفر و پتاسیم محلول تحت تأثیر افزایش زمان هوادهی تا 72 ساعت نسبت به زمان صفر (بدون هوادهی) در نسبت 1:50 به‌دست آمد. کربن آلی در نتیجه هوادهی کاهش یافت و تنها در نسبت 1:10 این کاهش در زمان‌های 48 و 72 ساعت معنی‌دار نبود. تنها فاکتور مؤثر بر مقدار نیترات، زمان هوادهی بود و مقدار نیترات نسبت به زمان صفر در زمان‎های 24 و 48 ساعت کاهش و در زمان 72 ساعت افزایش یافت.

کلمات کلیدی

, استخراج هوازی, چای کود آلی, کود آلی مایع
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1097580,
author = {منتظمی, نیلوفر and حلاج نیا, اکرم and خراسانی, رضا and فتوت, امیر},
title = {تاثیر زمان هوادهی و نسبت بر برخی ویژگی‌های شیمیایی چای هوازی کودهای گاوی و ورمی‌کمپوست},
journal = {بوم شناسی کشاورزی-Journal of Agroecology},
year = {2021},
month = {December},
issn = {2008-7713},
keywords = {استخراج هوازی، چای کود آلی، کود آلی مایع},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تاثیر زمان هوادهی و نسبت بر برخی ویژگی‌های شیمیایی چای هوازی کودهای گاوی و ورمی‌کمپوست
%A منتظمی, نیلوفر
%A حلاج نیا, اکرم
%A خراسانی, رضا
%A فتوت, امیر
%J بوم شناسی کشاورزی-Journal of Agroecology
%@ 2008-7713
%D 2021

[Download]