عنوان : ( ارزیابی اثر شوری ناشی از کلرید سدیم بر محتوای رنگدانه ای وصفات رشدی گلرنگ در شرایط کنترل شده )
نویسندگان: مریم کمالی , مرتضی گلدانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
شوری یکی از مهم ترین عوامل محدودکنندة رشد و تولید گیاهان در سراسر دنیاست. شناسایی گیاهان زراعی متحمل به شوری و بهبود تحمل گیاهان، مؤثرترین روش برای افزایش عملکرد است. به منظور بررسی واکنش گلرنگ به شوری از نظر تغییرات رشدی و محتوای رنگدانه ای، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. شوری از نوع کلرید سدیم وزن خشک کل بخش هوایی و ریشه، تعداد ،a و b ، 7 و 10 دسی زیمنس بر متر بود. کلروفیل کل ، در چهار سطح 0(شاهد)، 4 b برگ، تعداد گل و ارتفاع هر بوته مطالعه شدند .نتایج نشان داد اثر شوری بر تمام صفات اندازه گیری شده به غیر از کلروفیل در سطح احتمال 5% معنی دار بود. به عبارتی با افزایش سطوح شوری از میزان کلروفیل b در سطح احتمال 1% و در کلروفیل کل، تعداد برگ و قوزه و همچنین وزن خشک کل گیاه کم شد.
کلمات کلیدی
, ارتفاع بوته, کلروفیل کل, وزن خشک کل@inproceedings{paperid:1097676,
author = {کمالی, مریم and گلدانی, مرتضی},
title = {ارزیابی اثر شوری ناشی از کلرید سدیم بر محتوای رنگدانه ای وصفات رشدی گلرنگ در شرایط کنترل شده},
booktitle = {کنفرانس ملی تنش شوری در گیاهان و راهکارهای توسعه کشاورزی در شرایط شور},
year = {2013},
location = {تبریز, ايران},
keywords = {ارتفاع بوته، کلروفیل کل، وزن خشک کل},
}
%0 Conference Proceedings
%T ارزیابی اثر شوری ناشی از کلرید سدیم بر محتوای رنگدانه ای وصفات رشدی گلرنگ در شرایط کنترل شده
%A کمالی, مریم
%A گلدانی, مرتضی
%J کنفرانس ملی تنش شوری در گیاهان و راهکارهای توسعه کشاورزی در شرایط شور
%D 2013