پنجمین همایش بین المللی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار , 2024-03-05

عنوان : ( اثر اسانس سرو کوهی در کنترل قارچ Botrytis cinerea عامل بیماری کپک خاکستری توت فرنگی )

نویسندگان: فاطمه مقصودی , پریسا طاهری , سعید طریقی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

استفاده از ترکیبات طبیعی مانند اسانس های گیاهی با خاصیت ضدقارچی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی در کنترل بیماری های پس از برداشت رو به افزایش است. کپک خاکستری یکی از مهم ترین بیماری های پس از برداشت در توت فرنگی بوده که توسط قارچ Botrytis cinerea ایجاد میشود. با توجه به مقاومت این بیمارگر نسبت به سموم شیمیایی و اثرات مخرب کاربرد این سموم، تحقیق حاضر با هدف ارزیابی اثر اسانس سرو کوه ی بر این بیمارگر در شرایط آزمایشگاه انجا م شد. برای این منظور اسانس گیاه مذکور پس از استخراج با استفاده از دستگاه کلونجر در غلظت های مختلف تهیه گردید و اثر ضد قارچی آن به روش اختلاط با محیط کشت PDA بررسی شد. علاوه بر این اثر این اسانس بر ساختار و مورفولوژی قارچ مورد نظر با استفاده میکروسکوپ نوری ارزیابی شد. نتایج نشان دا د اسانس سرو کوهی در همه غلظت های مورد استفاده دارای اثر کنترلی بوده و در بالاترین غلظت این اسانس معادل با 1۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر رشد قارچ به طور کامل مهار شد که بیانگر پتانسیل بالای این اسانس در مهار این بیمارگر بود. همچنین این اسانس موجب دفرمه شدن ریسه ها و انعقاد سیتوپلاسمی شد. با توجه به اثر بازدارندگی بالا این اسانس تحقیقات تکمیلی جهت بررسی اثر مهاری آن در کنترل بیماری کپک خاکستری میوه توت فرنگی در شرایط انباری و امکان جایگزینی آن با سموم شیمیایی مخرب مورد نیاز است.

کلمات کلیدی

, اسانس گیاهی, سرو کوهی, توت فرنگی, فعالیت ضدقارچی, کپک خاکستری, کنترل زیستی, مورفولوژی ریسه
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1098598,
author = {مقصودی, فاطمه and طاهری, پریسا and طریقی, سعید},
title = {اثر اسانس سرو کوهی در کنترل قارچ Botrytis cinerea عامل بیماری کپک خاکستری توت فرنگی},
booktitle = {پنجمین همایش بین المللی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار},
year = {2024},
location = {همدان, ايران},
keywords = {اسانس گیاهی، سرو کوهی، توت فرنگی، فعالیت ضدقارچی، کپک خاکستری، کنترل زیستی، مورفولوژی ریسه},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T اثر اسانس سرو کوهی در کنترل قارچ Botrytis cinerea عامل بیماری کپک خاکستری توت فرنگی
%A مقصودی, فاطمه
%A طاهری, پریسا
%A طریقی, سعید
%J پنجمین همایش بین المللی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
%D 2024

[Download]