چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران , 2023-05-02

عنوان : ( بررسی اثر بسته بندی اتمسفراصلاح شده بر زمان ماندگاری مخلوط سبزی خوردن شامل ریحان، تره و گشنیز )

نویسندگان: المیرا اسماعیل زاده , مسعود تقی زاده ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

با مصرف سبزی می توان ویتامین ها و امالح بسیاری را به بدن رساند. ترکیب تره) ampeloprasum allium)، گشنیز) sativum Coriandrum )و ریحان) basilicum Ocimum )از محبوبترین ترکیبهای سبزی برگی سفرهی ایرانی میباشد. بستهبندی اتمسفراصالحشده، روشی برای افزایش زمان ماندگاری موادغذایی تازه یا محصوالت حاصل فرآیندهای مالیم، می باشد. که در آن ترکیب گاز مطلوب جایگزین هوای اطراف می شود. با توجه به کو تاه بودن دورهی نگهداری میوه ها و سبزی جات برگی، استفاده از بستهبندی اتمسفراصالح شده برای افزایش دورهی نگهداری بسیار مرسوم است. در این پژوهش از سه ترکیب گازی ،5 10 و 15درصد اکسیژن به همراه 5درصد کربندی اکسید برای افزایش دورهی ماندگاری استفاده شد. همچنین تیمارهای دمایی، دمای 10درجه سانتیگراد و 20درجه سانتیگراد به همراه تیمار قبل بستهبندی شامل شستشو قبل آمادهسازی و شستشو بعد از آمادهسازی هم باعث تغییرات فیزیک و شیمیایی شدند. نمونههایی که در غلظت گاز میانی) %10 ( نگهداری شدند از نظر شکل ظاهری باالترین امتیاز را دریافت کردند و در پایان دوره نگهداری، بوی نمونههای حاوی کمترین غلظت اکسیژن، بهتر از نمونههای نگهداری شده در مقادیر باالی اکسیژن بود. اتمسفر اصالحشده باعث کاهش زردی نمونهها شد و تفاوت مقدار *b در روز سوم دوره بین نمونهی شاهد و دیگرنمونهها معنی دار بود. در پایان دورهی نگهداری، رطوبت نمونهی شاهد از بقیه نمونهها کمتر بود و اثر اتمسفراصالحشده بر کاهش افت وزنی نمونهها مثبت گزارش شد. افزایش دمای نگهداری، افزایش میزان تنفس، افزایش تولید کربندی اکسید، افزایش pH، افزایش افت وزنی و افزایش نشت یونی را به همراه داشت. شستشو بعد از آمادهسازی باعث افزایش نشت یونی و افت وزنی شد.

کلمات کلیدی

, بسته بندی اتمسفراصلاح شده, تره, گشنیز, ریحان, زمان ماندگاری
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1099449,
author = {اسماعیل زاده, المیرا and تقی زاده, مسعود},
title = {بررسی اثر بسته بندی اتمسفراصلاح شده بر زمان ماندگاری مخلوط سبزی خوردن شامل ریحان، تره و گشنیز},
booktitle = {چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
location = {تهران, ايران},
keywords = {بسته بندی اتمسفراصلاح شده، تره، گشنیز، ریحان، زمان ماندگاری},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی اثر بسته بندی اتمسفراصلاح شده بر زمان ماندگاری مخلوط سبزی خوردن شامل ریحان، تره و گشنیز
%A اسماعیل زاده, المیرا
%A تقی زاده, مسعود
%J چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2023

[Download]