عنوان : ( انواع حسگرها و نشانگرهای به کاررفته در بسته بندی هوشمند مواد غذایی )
نویسندگان: سارا یعقوبیان , مسعود تقی زاده ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
بسته بندی مواد غذایی به عنوان یک سپر محافظتی در برابر آلودگی محصول عمل کرده و نقشی حیاتی در زنجیره تامین مواد غذایی ایفا می کند. کارکرد اصلی بسته بندی های سنتی ، عمدتا جداسازی مواد غذایی از محیط بیرون است؛ لذا نمی توانند اطالعات مفیدی در مورد فساد مواد غذایی ارائه دهند. این ناتوانی بسته بندی ها از یک سو و افزایش تقاضای مصرف کنندگان برای مواد غذایی ایمن از سوی دیگر، منجر به نوآوری در فناوری بسته بندی مواد غذایی شده است. بسته بندی های هوشمند نمونه ای از این فناوری هاست که امروزه جایگاه ویژه ای در صنعت غذا به خود اختصاص داده است. از کاربرد های بسته بندی هوشمند می توان به تشخیص عیوب، نظارت بر کیفیت و ردیابی محصوالت غذایی بسته بندی شده برا ی کنترل شرایط نگهداری از مرحله تولید تا مصرف با استفاده از حسگرها و نشانگرهای مختلف مانند نشانگرهای زمان-دما ) TTI)،نشانگرهای نشت، حسگرهای گازی و غیره اشاره نمود. در کنار مزایای متعدد اینگونه بسته بندی ها، وجود برخی معایب باعث شده روند صنعتی شدن این فناوری تا حدودی با کندی پیش رود. در این مقاله به معرفی برخی از مهمترین انواع حسگرها ، شناساگرها و برچسب های RFID مورد استفاده در بسته بندی های هوشمند، جدیدترین دستاوردها در این حوزه و در نهایت مزایا و معایب آن پرداخته شده است.
کلمات کلیدی
, بسته بندی هوشمند, نشانگر, حسگر, برچسب RFID, مواد غذایی@inproceedings{paperid:1099450,
author = {یعقوبیان, سارا and تقی زاده, مسعود},
title = {انواع حسگرها و نشانگرهای به کاررفته در بسته بندی هوشمند مواد غذایی},
booktitle = {چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
location = {تهران, ايران},
keywords = {بسته بندی هوشمند، نشانگر، حسگر، برچسب RFID، مواد غذایی},
}
%0 Conference Proceedings
%T انواع حسگرها و نشانگرهای به کاررفته در بسته بندی هوشمند مواد غذایی
%A یعقوبیان, سارا
%A تقی زاده, مسعود
%J چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2023