عنوان : ( امکانسنجی بهرهگیری از سیاست دلارزدایی در سازمانهای بینالمللی و منطقهای در کاهش اثر تحریمها بر جمهوری اسلامی ایران )
نویسندگان: فاطمه محروق , ابوالقاسم شهریاری ,چکیده
استفاده از دلار بهعنوان ابزاری برای اعمال تحریم سبب گرایش برخی کشورها به سیاست دلارزدایی دلار شده و همین سیاست بهواسطه شرایط خاص ایران، بهعنوان مسئله اصلی پژوهش حاضر مطرح شده است. دراینراستا سؤال اصلی پژوهش عبارت است از اینکه: سیاست دلارزدایی چقدر توانسته در کاهش تحریمها بر جمهوری اسلامی ایران بهکار آید؟ این پژوهش از رویکرد نظری منطقهگرایی متداخل و روشهای تحلیل روند و سری زمانی بهعنوان روش پژوهش در سه سازمان شانگهای، بریکس و آسهآن بهعنوان مطالعه موردی که دلارزدایی را بهمثابه ابزار دیپلماسی اقتصادی خود بهکار گرفتهاند، استفاده نموده است. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که همزمان با بهکارگیری سیاست دلارزدایی از سوی سه سازمان فوق، سطح مبادلات کشورهای عضو این سازمانها با ایران تحتتأثیر تحریمهای آمریکا و کمتوجهی به بهرهگیری از این سیاست جدید از سال 2018 دچار رکود شده است. برایناساس، بهکارگیری سیاست دلارزدایی بهعنوان ابزاری در دیپلماسی اقتصادی ایران خواهد توانست تا ضمن رونقبخشی به تجارت بینالمللی ایران، اهداف تحریم را با اختلال مواجه سازد.
کلمات کلیدی
آسهآن بریکس تحریم جمهوری اسلامی ایران دلارزدایی دیپلماسی اقتصادی شانگهای منطقهگرایی متداخل@article{paperid:1099980,
author = {محروق, فاطمه and ابوالقاسم شهریاری},
title = {امکانسنجی بهرهگیری از سیاست دلارزدایی در سازمانهای بینالمللی و منطقهای در کاهش اثر تحریمها بر جمهوری اسلامی ایران},
journal = {دانش سیاسی},
year = {2024},
volume = {20},
number = {2},
month = {October},
issn = {2008-0743},
pages = {541--570},
numpages = {29},
keywords = {آسهآن بریکس تحریم جمهوری اسلامی ایران دلارزدایی دیپلماسی اقتصادی شانگهای منطقهگرایی متداخل},
}
%0 Journal Article
%T امکانسنجی بهرهگیری از سیاست دلارزدایی در سازمانهای بینالمللی و منطقهای در کاهش اثر تحریمها بر جمهوری اسلامی ایران
%A محروق, فاطمه
%A ابوالقاسم شهریاری
%J دانش سیاسی
%@ 2008-0743
%D 2024