عنوان : ( شناسایی جدایه های Botrytis spp عا مل کپک خاکستری توت فر نگی و بررسی تأثیر اسانس بار یجھ در مھار آنها )
نویسندگان: فاطمه مقصودی , پریسا طاهری ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در مرح لھ پ س از بر د اشت توت فر نگی می شو ند. ب اتوجھ بھ اثر ات نماط لوب اس تفاده بی رو یھ از سموم ش یم یا یی ا ت سفاده از رو ش ھ ا ی ج ایگز ین و ب یخطر از ج م لھ ک ار بر د تکر یبا ت گ یاھی ش امل ع ا صر هو اس ان س ھ ا ی گ یاھی بر ا ی مھ ار قارچ ھ ا ی از م یو ه ھ ا ی توت فر نگی Botrytis spp . بی م ارگر و ح فاظت از گ یاھ ان مور د توجھ مح ققین است . در این تح ق یق، ج د ای ھ ھا ی دا ر ای علا ئم ک پک خ اکس تری ج دا س ازی ش د و بر اس اس و یژگی ر یخت شناخ تی و مو لکو ل ی شناس ایی ش د. سپ س اثر مھ اری در غ ل ظت Botrytis spp . بر رش د م یس لیومی ، جوانھ ز نی اس پور و تولید اس کروت قارچ ( Ferula gummosa) اسان س بار یج ھ ١، ٠ و ٢ ملیی گر م بر ملیی لیتر ب ھ رو ش اخ تلاط با مح یط کشت م ورد بررسی قر ار گر فت . ھمچ نین اثر / ۵، ٠/ ھیا ٢۵ تی م ارغوطھ وری م یو ه درغ لظت ھ ای مذکور این ا س انس در م ا ھر بیم اری ک پ ک خ اکس تری در شر ایط درون زوی ه ای ارز یابی شآ.د زمایش ھا در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سھ تکرار در ھر تیمار انجام شد. بر اساس ویژگی ھای ریخت شناخ تی و ژن ح فاظت rDNA-ITS شناس ایی ش د . شناس ایی مو لکو ل ی با ا ستفاده از ت ا ول ی نا ح یھ B. cinere a ھھم جا دیھ ھ ا بھ ع نو ان زیرواحد دو آراِناِی پل میر از)، نتایج ش ناس ایی ر یخت شناخ تی ر ا تأیید کر د و ھم ر دی ف س ازی تو ال ی ھ ا ی دو ) RPB ش ده 2 B. cinerea ٩ در ص دی ج د ایھ ھ ا ی م نتخب ر ا ب ا جدایھ نم اینده، با دیگر تو ال ی ھ ا یمر تبط ثب ت ش ده در بان ک ژن ، مش ابھت ٩ B. نشان د اد . نتایج بررسی آزم ایشگ اھی اثر مھ اری اس ان س بار یج ھ ع لیھ این بیم ارگر ، نش ان د اد کھ از رش د ر یس ھ ھ ا ی قارچ B . تح ت تیم ار غ ل ظت ھ ا ی م خلت ف اس ان س بھ ص ورت و ابس تھ بھ دوز ج لوگ یری می شود. م یز ان باز د ار ندگی از رش د cinerea ب ھتر تیب در باز ه ٣١ ت ا ١٠٠ در ص د بود. ھمچ نین اس ان س بار یج ھ در ھمھ غ ل ظت ھ ا ی مور د بررسی د ار ا ی اثر cinerea بدو و در غ ل ظت ھ ا ی ١ و٢ ملیی گر م بر ملیی لیتر از جو انھ ز نی B. cinere a م ا ھری قابل توج ھی بر جو انھ ز نی اس پور ا پ سورھ ا ی قارچ بھ ط ور ک امل مم انعت ش د . برسی ا ث ر اس ان س ب ر تو لید اسکروت این بیم ارگر نی ز نشان د اد کھ تعد اد اسکروت ھا ی تشک یل ش ده در تش تک ھا ی پتری ح اوی تیم ار اس انس در م قایس ھ با تیم ار ش اھد بھ ط ور مع نی دا ری ک اھش یافت . در شر ا یط درو ن زوی ه ا ینتایج نش ان د اد کھ تی م ار با غ لظت ھ ای مخ تلف اس انس ش دت بی م اری ر ا در م قایسھ با ش اھد ک اھش ٨ ب آ رور د ش د. ب ات وجھ بھ /٢٣ – ٨۵/١ می دوھ د در ص د ک اھش آلودگی م یو ه ھ ا ی تیم ا ر شده با غ ل ظت ھ ا ی مذکور اس ان س ۴ نتایج بھ دست آمده در این پژوھش، اس انس بار یجھ د ار ای خ اص یت ضد قارچی بوده و می ت ا وند بھ ع نوان یکی ا زج ایگز ین ھیا قارچ کش ھا ی ش یم یایی در نظر گر فتھ شود
کلمات کلیدی
, ترکیبا ت ط بیعی , توت فر نگی, شناسایی , فعالیت ضد قارچی , قارچ نکروتروف@inproceedings{paperid:1100110,
author = {مقصودی, فاطمه and طاهری, پریسا},
title = {شناسایی جدایه های Botrytis spp عا مل کپک خاکستری توت فر نگی و بررسی تأثیر اسانس بار یجھ در مھار آنها},
booktitle = {بیست و پنجمین کنگره گیاه پزشکی ایران},
year = {2024},
location = {تهران, ايران},
keywords = {ترکیبا ت ط بیعی ،توت فر نگی، شناسایی ، فعالیت ضد قارچی ، قارچ نکروتروف},
}
%0 Conference Proceedings
%T شناسایی جدایه های Botrytis spp عا مل کپک خاکستری توت فر نگی و بررسی تأثیر اسانس بار یجھ در مھار آنها
%A مقصودی, فاطمه
%A طاهری, پریسا
%J بیست و پنجمین کنگره گیاه پزشکی ایران
%D 2024