چهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی , 2024-12-18

عنوان : ( اثر سطوح کنجاله کاملینا در جیره پایانی با و بدون مولتی آنزیم بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی )

نویسندگان: محدثه اثنی عشری , حیدر زرقی , محمد جواد اگاه , احمد حسن آبادی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

مقدمه: با توجه به افزایش قیمت کنجاله سویا در سطح جهانی، استفاده از منابع پروتئینی جدید در تغذیه طیور با قابلیت تولید در کشور حائز اهمیت است. یکی از این منابع، کنجاله گیاه دانه روغنی کاملینا است که به تیره چلیپائیان و گونه براسیکاسه تعلق دارد. برتری این گیاه نسبت به سایر گیاهان دانه روغنی، نیاز آبی کم، مقاومت در برابر سرما، دوره رشد کوتاه و حساست کم به آفات و بیماریها است. کنجاله کاملینا به عنوان یک منبع پروتئینی ارزان و ارزشمند پتانسیل خوبی در تنظیم خوراک دام و طیور دارد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کاملینا در جیره پایانی جوجههای گوشتی بر شاخصهای عملکرد رشد انجام شد. مواد و روش ها: جهت انجام این آزمایش از تعداد 500 قطعه جوجه گوشتی (مخلوط دو جنس) سویه آرین با سن 26 روز استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چیدمان فاکتوریل 2×5؛ شامل پنج سطح (صفر، ،6 ،11 18 و 24 درصد) کنجاله کاملینا در جیره با و بدون افزودن مولتی آنزیم (زایلاناز-بتاگلوکاناز-پکتیناز-پروتئاز) با 5 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. پرندگان در دوره سنی 26 تا 47 روزگی با تیمارهای آزمایشی تغذیه شدند. وزن پایان دوره، رشد روزانه، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک محاسبه شد و دادههای بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری (SAS 9.1) و رویه مدل عمومی خطی GLM مورد تجزیهی آماری قرار گرفتند. نتایج و بحث: با افزایش سطح کنجاله کاملینا در جیره میزان مصرف خوراک با روند خطی و معنیدار کاهش یافت. میانگین وزن زنده در سن 47 روزگی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک تحت تاثیر سطح کنجاله کاملینا جیره قرار نگرفتند. افزودن مولتی آنزیم به جیره باعث بهبود معنیدار ضریب تبدیل خوراک شد. این اثر مثبت میتواند به دلیل کاهش ویسکوزیته دستگاه گوارش هنگام استفاده از آنزیم در خوراک باشد. نتیجه گیری کلی: نتایج این مطالعه نشان داد؛ میتوان از کنجاله کاملینا در جیره پایانی جوجههای گوشتی تا سطح 24 درصد بدون بروز اثرات منفی بر شاخصهای عملکرد تولیدی استفاده نمود. افزودن مولتی آنزیم به جیرههای حاوی کنجاله کاملینا میتواند بر بهبود عملکرد رشد جوجههای گوشتی موثر باشد

کلمات کلیدی

, آنزیم, جوجه گوشتی, کنجاله کاملینا, عملکرد رشد
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1101240,
author = {اثنی عشری, محدثه and زرقی, حیدر and محمد جواد اگاه and حسن آبادی, احمد},
title = {اثر سطوح کنجاله کاملینا در جیره پایانی با و بدون مولتی آنزیم بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی},
booktitle = {چهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی},
year = {2024},
location = {بیرجند, ايران},
keywords = {آنزیم، جوجه گوشتی، کنجاله کاملینا، عملکرد رشد},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T اثر سطوح کنجاله کاملینا در جیره پایانی با و بدون مولتی آنزیم بر عملکرد رشد جوجه های گوشتی
%A اثنی عشری, محدثه
%A زرقی, حیدر
%A محمد جواد اگاه
%A حسن آبادی, احمد
%J چهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی
%D 2024

[Download]