عنوان : ( تغییرات اقلیمی و زعفران: چالشها و راه کارهایی بر ای تولید پایدا ر )
نویسندگان: محمد بهزاد امیری , محمد کافی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
زعفران به ویژه در مناطقی مانند ایران، هند و اسپانیا، از نظر اقتصادی و فرهنگی دارای اهمیت قابل توجهی است. با این حال، تهدید مداوم تغییرات اقلیمی خطری جدی برای کشت زعفران محسوب میشود و بررسی دقیق اثرات بالقوه آن بر هر دو جنبه کمی و کیفی این محصول ارزشمند را ضروری میسازد . این مقاله پتانسیل کاهش تولید زعفران در شرایط تغییراقلیم را بررسی کرده و تأثیر آن را بر تر کیبات شیمیایی و طعم، عطر و خواص دارویی زعفران بیان میکند . ترکیبات زیست فعال اولیه در زعفران کروسین، پیروکروسین و سافرانال به شرایط محیطی حساس هستند. در نتیجه نیاز است رابطه بین عوامل تنشزای محیطی و مشخصات فیتوشیمیایی زعفران و اهمیت حفظ استانداردها ی کیفیت در کاربردها ی آشپز ی و دارویی مورد بررسی قرارگیرد. در انتها برای کاهش اثرات نامطلوب تغییر اقلیم، راهکارهای سازگار ی برای تولید پایدار زعفران بیان شده است .
کلمات کلیدی
, ترکیبات زیست فعال , تنشهای محیطی, سازگاری , کروسین.@inproceedings{paperid:1101773,
author = {محمد بهزاد امیری and کافی, محمد},
title = {تغییرات اقلیمی و زعفران: چالشها و راه کارهایی بر ای تولید پایدا ر},
booktitle = {هفتمین همایش ملی زعفران ایران},
year = {2024},
location = {بیرجند, ايران},
keywords = {ترکیبات زیست فعال ، تنشهای محیطی، سازگاری ، کروسین.},
}
%0 Conference Proceedings
%T تغییرات اقلیمی و زعفران: چالشها و راه کارهایی بر ای تولید پایدا ر
%A محمد بهزاد امیری
%A کافی, محمد
%J هفتمین همایش ملی زعفران ایران
%D 2024