عنوان : ( چشم انداز نقاط کربنی سنتز شده از منابع طبیعی برای کاربردهای بسته بندی فعال مواد غذایی )
نویسندگان: نرجس جنتی ها , ناصر صداقت , سیدمحمدعلی رضوی ,
چکیده
این بررسی کاربرد نقاط کربنی را در توسعه فناوری های پایدار برای بسته بندی و کیفیت مواد غذایی توصیف می کند. استفاده از نانوذرات در مواد بسته بندی به عنوان یک روش موثر برای افزایش طول عمر ثابت شده است. نقاط کربنی دارای عملکرد سطحی و اندازه کوچک هستند، با فلئورسانس کنترل شده، حساسیت محیطی بالا، و طیف وسیعی از خواص فتوشیمیایی قابل توجه، زیست سازگاری ، ویژگی های مکانیکی برجسته، شیمی سطح قابل تنظیم ، سمیت سلولی ناچیز و خواص الکتریکی و نوری منحصر به فرد . کاربردهای فعلی آنها عمدتاً محدود به دستگاههای فوتونیک و زیستپزشکی است اما در حوزه بسته بندی هوشمند و فعال توجه را به خود جلب کرده اند. نقاط کربنی از هر منبع کربنی مانند غذا، ضایعات غذایی، گیاهان، مواد شیمیایی و گرافن تهیه می شوند. نقاط کربنی ممکن است به طور طبیعی از برخی غذاها مانند عسل، کارامل و ملاس چغندرقند استخراج شوند. اخیراً به دلیل روش سنتز ساده، زیست سازگاری بالا و پتانسیل برای انواع برنامه های نوآورانه مورد توجه قرار گرفته اند. بنابراین مطالعه اطلاعات جدید در مورد فیلم های مبتنی بر نقاط کربنی در مواد بسته بندی فعال ارزان قیمت و پایدار می تواند ارزشمند باشد هدف این مقاله ارائه نقشه راه به محققین است که خواص نقاط کربنی برای کاربردهای خاص در صنایع غذایی، به ویژه در بسته بندی مواد غذایی بکار گیرند.
کلمات کلیدی
, نانو ذرات, زیست تخریب پذیری, محصول جانبی غذایی@inproceedings{paperid:1102119,
author = {جنتی ها, نرجس and صداقت, ناصر and رضوی, سیدمحمدعلی},
title = {چشم انداز نقاط کربنی سنتز شده از منابع طبیعی برای کاربردهای بسته بندی فعال مواد غذایی},
booktitle = {سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2024},
location = {تهران, ايران},
keywords = {نانو ذرات، زیست تخریب پذیری، محصول جانبی غذایی},
}
%0 Conference Proceedings
%T چشم انداز نقاط کربنی سنتز شده از منابع طبیعی برای کاربردهای بسته بندی فعال مواد غذایی
%A جنتی ها, نرجس
%A صداقت, ناصر
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%J سی امین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2024