Title : ( پترولوژی تودههای نفوذی چناسک در شرق قزوین، البرز مرکزی: توضیحی برای ماگماتیسم ائوسن در یک محیط کششی همزمان با برخورد )
Authors: Fatemeh Sepidbar , Bahareh Borouzi Niyat ,Access to full-text not allowed by authors
Abstract
ودههای نفوذی چناسک در شرق قزوین و در منتها الیه غربی البرز مرکزی قرار گرفتهاند. این تودههای نفوذی شامل سنگهای حدواسط منزونیت و سینیت با بافت گرانولار با کانیشناسی عمدتا پلاژیوکلاز ، فلدسپات پتاسیم، آمفیبول و بیوتیت با درصد حجمی متفاوت میباشند. دادههای سنسنجی U-Pb زیرکن نشان میدهد که منزونیت و سینیت به ترتیب سن های تقریبا یکسان 5/0±8/41 و 6/0±2/41 میلیون سال دارند. این سنگها ویژگی ژئوشیمیایی کالک آلکالن پتاسیم بالا تا شوشونیتی داشته و دارای غنی شدگی از عناصر با شعاع یونی بزرگ (LILE) و نادر خاکی سبک (LREE) و تهی شدگی از عناصر با شدت میدان بالا (HFSE) و نادر خاکی سنگین (HREE) هستند، که نشان دهنده ی ماگماهای تشکیل شده در زون فرورانش میباشد. نسبتهای ایزوتوپ های Nd-Sr سنگ کل نشان میدهد که مقادیر ɛNd و87Sr/86Sr این سنگها از 5/0+ تا 2/1+ و 70483/0 تا 70648/0در تغییر است. دادههای شیمی سنگ کل و ایزوتوپی نشان میدهد که ماگمای تشکیل دهنده ی منزونیت و سینیت از تفریق بلوری مذاب اولیه مشتق شده از گوشتهی متاسوماتیزم شده در یک حوضهی کششی ایجاد شده براثر برگشت به عقب ورقه فروروتده در زمان برخورد ورقه های ایران و عربستان ایجاد شده است.
Keywords
, سن سنجی U, Pb زیرکن ایزوتوپ Nd, Sr تفریق بلوری حوضهی کششی همزمان با برخورد البرز مرکزی@article{paperid:1102368,
author = {Fatemeh Sepidbar, and Borouzi Niyat, Bahareh},
title = {پترولوژی تودههای نفوذی چناسک در شرق قزوین، البرز مرکزی: توضیحی برای ماگماتیسم ائوسن در یک محیط کششی همزمان با برخورد},
journal = {یافته های نوین زمین شناسی کاربردی},
year = {2024},
month = {December},
issn = {2228-5873},
keywords = {سن سنجی U-Pb زیرکن ایزوتوپ Nd-Sr تفریق بلوری حوضهی کششی همزمان با برخورد البرز مرکزی},
}
%0 Journal Article
%T پترولوژی تودههای نفوذی چناسک در شرق قزوین، البرز مرکزی: توضیحی برای ماگماتیسم ائوسن در یک محیط کششی همزمان با برخورد
%A Fatemeh Sepidbar,
%A Borouzi Niyat, Bahareh
%J یافته های نوین زمین شناسی کاربردی
%@ 2228-5873
%D 2024