عنوان : ( اثر درجه حرارت آب بر زنده مانی، رشد، عوامل بیوشیمیایی خون و تحمل به استرس دستکاری حاد در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان )
نویسندگان: سعید زاهدی , سیده نیکتا میرحسینی ,
چکیده
طی سالهای اخیر، استفاده از پروتکل خنک نمودن آب و استفاده از آن، طی بازه انکوباسیون تخم تا ابتدای شروع تغذیه فعال، در برخی از مراکز پرورش قزل آلای رنگین کمان کشور رواج یافته است. اما کیفیت بچه ماهی حاصله، در مقایسه با بچه ماهیانی که بازه شروع انکوباسیون تا مرحله انگشت قدی را در دمای یکسان و پایین بودهاند، از موضوعات مورد ابهام است. به همین منظور، بچه ماهیان نورس به تغذیه افتاده قزل آلا در دو تیمار دمایی شامل تیمار دمایی 11 درجه سانتیگراد و تیمار دمایی 15 درجه سانتیگراد و هر کدام با سه تکرار به مدت 90 روز مورد پرورش قرار گرفتند. نتایج حاصله، اختلاف معنیداری را در مرگ و میر بچه ماهیان بین دو تیمار آزمایشی نشان نداد. در مقابل، افزایش معنیدار درصد افزایش وزن، افزایش وزن روزانه و نرخ رشد ویژه در بچه ماهیان تیمار 15 درجه سانتیگراد در مقایسه با تیمار 11 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. در مقابل، اختلاف معنیداری در ضریب تبدیل غذایی و نیز مقادیر گلوکز، پروتئین کل، تری گلیسرید، کلسترول و کورتیزول پلاسما بین دو تیمار آزمایشی در پایان آزمایش مشاهده نشد. در پایان، اعمال استرس دستکاری روی بچه ماهیان، اثر معنیداری بر مرگ و میر آنها نداشت. افزایش خوراک گیری در درجه حرارتهای بالاتر، به رشد بیشتر بچه ماهیان نورس کمک نموده و مهمتر، تحلیل بهتر اثر درجه حرارت، نیازمند بازههای زمانی بزرگتر و بررسی فراسنجههای بیشتر است.
کلمات کلیدی
, بچه ماهی, درجه حرارت, رشد, قزل آلای رنگین کمان@inproceedings{paperid:1102847,
author = {زاهدی, سعید and میرحسینی, سیده نیکتا},
title = {اثر درجه حرارت آب بر زنده مانی، رشد، عوامل بیوشیمیایی خون و تحمل به استرس دستکاری حاد در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان},
booktitle = {سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی},
year = {2025},
location = {جیرفت, ايران},
keywords = {بچه ماهی، درجه حرارت، رشد، قزل آلای رنگین کمان},
}
%0 Conference Proceedings
%T اثر درجه حرارت آب بر زنده مانی، رشد، عوامل بیوشیمیایی خون و تحمل به استرس دستکاری حاد در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
%A زاهدی, سعید
%A میرحسینی, سیده نیکتا
%J سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
%D 2025