توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی , 2025-05-26

عنوان : ( مقایسه نقش پروبیوتیک ها، یست بیوتیک ها و پست بیوتیک ها در سم زدایی آفلاتوکسین )

نویسندگان: مهشاد مین باشی , محمد محسن زاده , رویا رضائیان دلویی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

آفلاتوکسین‌ها از مهم‌ترین سموم قارچی هستند که توسط گونه‌های آسپرژیلوس به ویژه آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می‌شوند و به‌عنوان آلاینده‌های رایج در مواد غذایی و خوراک دام، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی هستند. حذف این سموم از مواد غذایی همواره دغدغه‌ای مهم برای صنایع غذایی و بهداشت عمومی بوده است. امروزه، استفاده از راهکارهای زیستی شامل پروبیوتیک‌ها، پست‌بیوتیک‌ها و یست‌بیوتیک‌ها به دلیل کارایی بالا و ایمنی بیشتر، به عنوان رویکردهایی نوین و مؤثر در سم‌زدایی آفلاتوکسین‌ها مطرح شده‌اند. در این مقاله مروری، عملکرد و مکانیسم‌های حذف آفلاتوکسین توسط این سه گروه با استناد به مطالعات علمی مقایسه می‌گردد.

کلمات کلیدی

, آفلاتوکسین, پروبیوتیک, پست‌بیوتیک, یست‌بیوتیک, سم‌زدایی زیستی, ایمنی غذایی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1103385,
author = {مین باشی, مهشاد and محسن زاده, محمد and رویا رضائیان دلویی},
title = {مقایسه نقش پروبیوتیک ها، یست بیوتیک ها و پست بیوتیک ها در سم زدایی آفلاتوکسین},
booktitle = {توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی},
year = {2025},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {آفلاتوکسین، پروبیوتیک، پست‌بیوتیک، یست‌بیوتیک، سم‌زدایی زیستی، ایمنی غذایی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T مقایسه نقش پروبیوتیک ها، یست بیوتیک ها و پست بیوتیک ها در سم زدایی آفلاتوکسین
%A مین باشی, مهشاد
%A محسن زاده, محمد
%A رویا رضائیان دلویی
%J توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی
%D 2025

[Download]