عنوان : ( مقایسه نقش پروبیوتیک ها، یست بیوتیک ها و پست بیوتیک ها در سم زدایی آفلاتوکسین )
نویسندگان: مهشاد مین باشی , محمد محسن زاده , رویا رضائیان دلویی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
آفلاتوکسینها از مهمترین سموم قارچی هستند که توسط گونههای آسپرژیلوس به ویژه آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید میشوند و بهعنوان آلایندههای رایج در مواد غذایی و خوراک دام، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی هستند. حذف این سموم از مواد غذایی همواره دغدغهای مهم برای صنایع غذایی و بهداشت عمومی بوده است. امروزه، استفاده از راهکارهای زیستی شامل پروبیوتیکها، پستبیوتیکها و یستبیوتیکها به دلیل کارایی بالا و ایمنی بیشتر، به عنوان رویکردهایی نوین و مؤثر در سمزدایی آفلاتوکسینها مطرح شدهاند. در این مقاله مروری، عملکرد و مکانیسمهای حذف آفلاتوکسین توسط این سه گروه با استناد به مطالعات علمی مقایسه میگردد.
کلمات کلیدی
, آفلاتوکسین, پروبیوتیک, پستبیوتیک, یستبیوتیک, سمزدایی زیستی, ایمنی غذایی@inproceedings{paperid:1103385,
author = {مین باشی, مهشاد and محسن زاده, محمد and رویا رضائیان دلویی},
title = {مقایسه نقش پروبیوتیک ها، یست بیوتیک ها و پست بیوتیک ها در سم زدایی آفلاتوکسین},
booktitle = {توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی},
year = {2025},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {آفلاتوکسین، پروبیوتیک، پستبیوتیک، یستبیوتیک، سمزدایی زیستی، ایمنی غذایی},
}
%0 Conference Proceedings
%T مقایسه نقش پروبیوتیک ها، یست بیوتیک ها و پست بیوتیک ها در سم زدایی آفلاتوکسین
%A مین باشی, مهشاد
%A محسن زاده, محمد
%A رویا رضائیان دلویی
%J توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی
%D 2025