عنوان : ( فناوری های استخراج سبز برای ترکیبات زیست فعال محیط های آبی: راهبرد های کاوش منابع زیستی پایدار )
نویسندگان: سیده زهرا موسوی مقدم , محمد محسن زاده , رویا رضائیان دلویی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
افزایش تقاضا برای ترکیبات زیست فعال استخراج شده از محیط های آبی، نیازمند رویکردهای پایدار برای به حداقل رساندن آسیب های زیست محیطی است. این بررسی، پیشرفت در فناوری های استخراج سازگار با محیط زیست، انواع ترکیبات زیست فعال موجود در محیط های آبی، و راهبردهای کاوش منابع زیستی پایدار را مورد مطالعه قرار می دهد. روش هایی مانند استخراج سیال فوق بحرانی (SFE)، استخراج به کمک امواج فراصوت (UAE)، و استخراج به کمک آنزیم (EAE) بر حفظ انرژی، استفاده کمتر از حلال ها، و کاهش اثرات زیست محیطی تأکید دارند. ترکیبات زیست فعال آبی مانند پلی ساکاریدها، پپتیدها و اسیدهای چرب غیراشباع چند گانه که از جلبک ها، ماهی ها، و بی مهرگان آبزی به دست می آیند دارای پتانسیل قابل توجهی در صنایع دارویی، مکمل های غذایی و کاربردهای صنعتی هستند. کاوش منابع زیستی پایدار، حفظ اکوسیستم، استفاده اخلاقی از منابع و اصول اقتصاد دایره ای را در بر می گیرد. این مقاله با بررسی نظام مند مقالات منتشر شده (بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳) را برای ارزیابی کارایی فناوری ها، کاربردهای ترکیبات زیست فعال، و امکان مقیاس پذیری آنها را بررسی می کند. همچنین به چالش هایی مانند هزینه، مقیاس پذیری و محدودیت های نظارتی و موانع قانونی می پردازدو راهکارهای مناسب برای پیشرفت های بین رشته ای پیشنهاد میکند.
کلمات کلیدی
, زیست فعال های آبی, استخراج سبز, اکوسیستم های ابی, جلبک های دریایی@inproceedings{paperid:1103389,
author = {موسوی مقدم, سیده زهرا and محسن زاده, محمد and رویا رضائیان دلویی},
title = {فناوری های استخراج سبز برای ترکیبات زیست فعال محیط های آبی: راهبرد های کاوش منابع زیستی پایدار},
booktitle = {توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی},
year = {2025},
location = {اصفهان, ايران},
keywords = {زیست فعال های آبی، استخراج سبز، اکوسیستم های ابی،جلبک های دریایی},
}
%0 Conference Proceedings
%T فناوری های استخراج سبز برای ترکیبات زیست فعال محیط های آبی: راهبرد های کاوش منابع زیستی پایدار
%A موسوی مقدم, سیده زهرا
%A محسن زاده, محمد
%A رویا رضائیان دلویی
%J توسعه در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذایی
%D 2025