عنوان : ( استفاده از کاملینا در تغذیه طیور )
نویسندگان: حیدر زرقی , محدثه اثنی عشری ,
چکیده
تقاضای مصرفکنندگان برای پروتئین حیوانی، حاصل از تولیدات طیور در سراسر جهان به سرعت در حال رشد است. بیشترین هزینه تولید در این صنعت مربوط به خوراک است که در حال حاضر جیره طیور عمدتا بر پایه ذرت و کنجاله سویا تنظیم میشود. کنجاله سویا به عنوان یک منبع پروتئینی مهم، به دلیل وابستگی به واردات و نوسانات قیمتی، لزوم توجه به یافتن منابع خوراکی جایگزین و بومی را بیش از پیش آشکار میسازد. کامِلینا ساتیوا (Camelina sativa) یک گیاه دانهروغنی نویدبخش است که با ویژگیهای استثنایی خود، از جمله رشد سریع، مقاومت به خشکی و سرما، نیاز کم به نهادهها و مقاومت در برابر آفات و بیماریها، به عنوان گزینهای ایدهآل برای کشت پایدار مطرح میشود. با توجه به ترکیبات شیمیایی این گیاه و تحقیقات انجام شده بر روی دانه، روغن و کنجاله کاملینا، میتوان آن را در جیره پرندگان جایگزین کرد. استفاده از این نهاده در جیره طیور علاوه بر تامین انرژی و پروتئین موردنیاز پرنده، باعث میشود گوشت و تخم تولیدی طیور غنی شده از اسیدهای چرب امگا-3 باشد. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی و پایداری چربی را در محصولات طیور بهبود میبخشد. مطالعات دادههای متناقضی جهت میزان قابل قبول این گیاه در جیره طیور ارائه میدهند که احتمالا به این دلیل است که این گیاه بسته به شرایط کشت خود ترکیبات شیمیایی متفاوتی خواهد داشت.
کلمات کلیدی
, کاملینا, طیور,@article{paperid:1103627,
author = {زرقی, حیدر and اثنی عشری, محدثه},
title = {استفاده از کاملینا در تغذیه طیور},
journal = {دانش دامپروری},
year = {2025},
volume = {13},
number = {3},
month = {June},
issn = {2423-6799},
pages = {3--10},
numpages = {7},
keywords = {کاملینا، طیور،},
}
%0 Journal Article
%T استفاده از کاملینا در تغذیه طیور
%A زرقی, حیدر
%A اثنی عشری, محدثه
%J دانش دامپروری
%@ 2423-6799
%D 2025