علوم باغبانی, دوره (39), شماره (1), سال (2024-9) , صفحات (93-107)

عنوان : ( تأثیر تیمار اسید آمینه L فنیل آلانین، سلنیوم و کود بیولوژیک نیتروکسین روی برخی از - ویژگیهای فیزیکوشیمیایی میوههای گوجی بری ) Lycium barbarum cv. GB1 )

نویسندگان: سعید فتاحی سیاه کمری , ولی ربیعی , محمود شور , سیلوانا نیکولا ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

گوجیبری ) Lycium barbarum cv. GB1 ( میتواند منبع آنتی اکسیدانهای طبیعی برای تولیدد غدیای انسدان باشدد. بد منظور بررسدی اثدر تیمارهای ال فنیل آلانین، سلنیوم و نیتروکسین، آزمایشی - در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در س تکرار انجام شد ک فاکتورهای آن شامل اسید آمین L فنیل آلانین ) - 5 / 0 ، 1 و 5 / 1 میلیمولار( بود. سدیم سلنات ) 25 / 0 ، 5 / 0 و 1 میلیگرم در لیتر( و کود بیولوژید نیتروکسدین ) 166 ، 333 و 500 میکرولیتر در لیتر( در س سطح و آب مقطر ب عنوان شاهد استفاده شد. در پایان آزمایش، صفاتی مانند مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، محتوای فنول کل، فلاونوئید و فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد ک تیمارهدای مدورد اسدتفاده در ایدن آزمدایش تدیثیر معنیداری بر ویژگیهای فیزیولوژیکی و شیمیایی گیاه گوجی بری داشتند. نتایج نشان داد ک بیشترین میزان اسید قابل تیتراسدیون ) 896 / 0 درصدد( در نمون های تیمارشده با نیتروکسین در غلظت 333 میکرولیتر ب دست آمد. بیشترین میزان ) 56 / 18 میلیگرم در گرم( این شاخص در میوههای تیمارشده با فنیلآلانین در غلظت 5 / 1 میلیمولار ب دست آمد. بیشترین مقدار این شاخص در میوههای تحت تیمار فنیلآلانین در غلظت 1 میلیمولار ب دست آمد ک این شاخص 98 / 61 درصد بیشتر از میزان فلاونوئید ثبتشده در میوههای گوجیبری در شرایط شاهد ب دست آمد. همچنین نتایج نشان داد ک با وجدود کاهش فعالیت آنزیم پلیفنولاکسیداز طی افزایش غلظت سلنیوم، فعالیت این آنزیم طی شرایط استفاده از سلنیوم در غلظت 1 میلیگدرم در لیتدر 66 / 13 درصد بیشتر از فعالیت آنزیم پلیفنلاکسیداز در شرایط شاهد بود. با توج ب نتدایج صاصدل از پدژوهش صا در، اسدتفاده از نیتروکسدین در غلظدت 333 میکرولیتر و فنیل آلانین در غلظت 5 / 1 میلیمولار برای افزایش عملکرد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی، در جهت ارتقاء کشاورزی ارگانی و پایدار مدی- تواند قابل توصی باشد.

کلمات کلیدی

, اسید قابل تیراسیون, آنزیمهای آنتیاکسیدانی, محتوای فنلی, مواد جامد محلول
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1103808,
author = {سعید فتاحی سیاه کمری and ولی ربیعی and شور, محمود and سیلوانا نیکولا},
title = {تأثیر تیمار اسید آمینه L فنیل آلانین، سلنیوم و کود بیولوژیک نیتروکسین روی برخی از - ویژگیهای فیزیکوشیمیایی میوههای گوجی بری ) Lycium barbarum cv. GB1},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2024},
volume = {39},
number = {1},
month = {September},
issn = {2008-4730},
pages = {93--107},
numpages = {14},
keywords = {اسید قابل تیراسیون،آنزیمهای آنتیاکسیدانی،محتوای فنلی،مواد جامد محلول},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تأثیر تیمار اسید آمینه L فنیل آلانین، سلنیوم و کود بیولوژیک نیتروکسین روی برخی از - ویژگیهای فیزیکوشیمیایی میوههای گوجی بری ) Lycium barbarum cv. GB1
%A سعید فتاحی سیاه کمری
%A ولی ربیعی
%A شور, محمود
%A سیلوانا نیکولا
%J علوم باغبانی
%@ 2008-4730
%D 2024

[Download]