عنوان : ( فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر: تاثیر نانوفناوری و پلاسمای سرد در بهبود خواص عملکردی آن )
نویسندگان: مسعود تقی زاده , محسن صهبائی اجلالی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
از آن جایی که استفاده از پوشش های پلاستیکی اثرات زیست محیطی نامطلوبی دارد، از این رو پژوهشگران به دنبال جایگزینی در این زمینه هستند. تهیه پوشش ها و فیلم های خوراکی از بیوپلیمرهای طبیعی روشی کارآمد در جهت افزایش زمان ماندگاری و بهبود خواص ارگانولپتیکی ماد غذایی است. از آن جایی که تهیه فیلم های خوراکی از بیوپلیمرهای طبیعی روشی کارآمد و به صرفه اما با محدویت هایی همراه است، استفاده از فناوری های نوین در جهت ارتقا عملکرد فیلم ها مدنظر قرار گرفته است. در این مطالعه، مقالات مرتبط با اصلاح فیلم های خوراکی با پلاسمای سرد و نانوفناوری مورد بررسی قرار گرفته است. تمرکز اصلی بر روی روش اصلاح، نانوذرات یا پلاسمای سرد و تأثیر آنها بر خواص عملکردی فیلمها از جمله استحکام مکانیکی، نفوذپذیری بخار آب، زبری سطح و فعالیت ضدباکتری و هم چنین ماندگاری مواد غذایی است. نتایج نشان میدهند که استفاده از نانومواد و پلاسمای سرد میتواند بهبود قابل توجهی در عملکرد فیلمهای خوراکی ایجاد کند و افقهای جدیدی برای توسعه بستهبندیهای پایدار و کارآمد فراهم آورد.
کلمات کلیدی
, پلاسمای سرد, فیلم خوراکی, نانوفناوری, بیوپلیمر@inproceedings{paperid:1104836,
author = {تقی زاده, مسعود and صهبائی اجلالی, محسن},
title = {فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر: تاثیر نانوفناوری و پلاسمای سرد در بهبود خواص عملکردی آن},
booktitle = {سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت},
year = {2025},
location = {ايران},
keywords = {پلاسمای سرد، فیلم خوراکی، نانوفناوری، بیوپلیمر},
}
%0 Conference Proceedings
%T فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر: تاثیر نانوفناوری و پلاسمای سرد در بهبود خواص عملکردی آن
%A تقی زاده, مسعود
%A صهبائی اجلالی, محسن
%J سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
%D 2025
دانلود فایل برای اعضای دانشگاه