پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (21), شماره (4), سال (2025-8) , صفحات (377-391)

عنوان : ( تهیه و بررسی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم های نانوکامپوزیتی پلی اتیلن/ پلی لا کتیک اسیدتقویت شده با نانو اکسید گرافن )

نویسندگان: مریم فتحی فر , ناصر صداقت , سیدمحمدعلی رضوی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در سال‌های اخیر به موضوع بسته‌بندی مواد غذایی از نظر حفظ ارزش غذایی محصول و افزایش ماندگاری محصولات توجه بیشتری شده است. فیلم‌های حاصل از ترکیب نانو مواد و پلیمرها/ پلیمرهای زیستی، خواص کاربردی مناسب‌تری نسبت به پلیمرهای پایه نشان می‌دهند. بهبود خصوصیات مکانیکی و ممانعت‌کنندگی و افزایش خاصیت ضدمیکروبی فیلم‌ها در صورت برخورداری نانو مواد از ویژگی ضدمیکروبی ازجمله این ویژگی‌ها می‌باشند. در این تحقیق، فیلم نانوکامپوزیتی پلی‌اتیلن سبک / پلی­لاکتیک اسید تقویت ‌شده با نانوذرات اکسیدگرافن توسط اکسترودر فیلم دمیده تهیه شد و خواص فیزیکی مکانیکی، ممانعت‌کنندگی و ضدمیکروبی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. افزودن نانواکسیدگرافن در غلظت‌های یک، سه و پنج درصد وزنی باعث افزایش مقاومت کششی، مدول الاستیک، خاصیت ضدمیکروبی، خاصیت ضدقارچی و زیست‌تخریب‌پذیری فیلم و برعکس کاهش افزایش طول در نقطه پارگی، نرخ انتقال بخارآب، نرخ انتقال اکسیژن و انتقال نور مرئی و اشعه ماوراءبنفش آن شد. فیلم آمیزه پلی‌اتیلن سبک / پلی­لاکتیک اسید و فیلم آمیزه حاوی پنج درصد وزنی نانواکسید گرافن دارای مقاومت کششی 17.2 و 19.2 مگاپاسکال، مدول الاستیک 200 و 224 مگاپاسکال، قطر هاله عدم رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس صفر و هشت میلی‌متر، زیست‌تخریب‌پذیری 10 و 11 درصد، افزایش طول در نقطه پارگی 198 و 170 درصد، نرخ انتقال بخارآب 18.8 و 16.4 گرم بر متر مربع ساعت، نرخ انتقال اکسیژن 425 و 380 سانتی­‌متر مکعب بر متر مربع روز، میزان انتقال نور مرئی 73.2 و 18.5 درصد و میزان انتقال اشعه ماوراءبنفش 53.5 و 23.5 درصد بودند.

کلمات کلیدی

استحکام کششی بسته‌بندی پلیمر زیستی تقویت‌شده زیست تخریب‌پذیری
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1105402,
author = {فتحی فر, مریم and صداقت, ناصر and رضوی, سیدمحمدعلی},
title = {تهیه و بررسی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم های نانوکامپوزیتی پلی اتیلن/ پلی لا کتیک اسیدتقویت شده با نانو اکسید گرافن},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2025},
volume = {21},
number = {4},
month = {August},
issn = {1735-4161},
pages = {377--391},
numpages = {14},
keywords = {استحکام کششی بسته‌بندی پلیمر زیستی تقویت‌شده زیست تخریب‌پذیری},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تهیه و بررسی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم های نانوکامپوزیتی پلی اتیلن/ پلی لا کتیک اسیدتقویت شده با نانو اکسید گرافن
%A فتحی فر, مریم
%A صداقت, ناصر
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2025

[Download]