Title : ( هیدروپونیک: راهنمای کامل و عملی کشت بدون خاک )

سعیدرضا وصال,

چکیده

کتاب حاضر ترجمه چاپ سوم از سلسله کتاب های دکتر جونز در زمینه هیدروپونیک می باشد که مطالب جدید کتاب اخیر او (چاپ 2014) نیز به آن اضافه شده است. در این کتاب علاوه بر بیان مبانی هیدروپونیک، بصورت عمیق به تغذیه و نقش عناصر غذایی و همچنین فرمولاسیون محلول های غذایی برای محصولات مختلف در سیستم های متفاوت هیدروپونیک پرداخته شده است که در نوع خود کم نظیر است. بعلاوه، در زمینه انواع بسترهای کشت، هیدروپونیک ارگانیک، اثرات متقابل روش های هیدروپونیک و محلول های غذایی و نیز معایب و مزایای هر یک از شیوه ها بدقت بحث شده است. ارائه جداول مرجع کیفیت آب و محدوده مجاز عناصر غذایی و سایر شاخص ها و نیز ارائه پیوست های متعدد برای انجام محاسبات و تبدیل واحدهای اندازه گیری از مزایای دیگر این کتاب می باشد. فهرستی از نکات کلیدی هیدروپونیک در انتهای کتاب آمده است که برای مؤفقیت در این نوع کشت بسیار مهم می باشد. لذا تولیدکنندگان تجاری محصولات هیدروپونیک، محققان، دانشجویان علاقمند به انجام آزمایشات هیدروپونیک برای مطالعات فیزیولوژیکی و سایر افراد علاقمند کتاب حاضر را بعنوان مرجع بسیار راهگشا و مفید خواهند یافت.

کلمات کلیدی


هیدروپونیک، کشت بدون خاک, هیدروپونیک, کشت بدون خاک