اولین سمینار علمی-کاربردی صنعت روغن نباتی ایران , 2005-07-11

عنوان : ( بررسی کاربرد تکنیک های نوین غشایی در فرآوری و پالایش روغن های خوراکی )

نویسندگان: سیدمحمدعلی رضوی , , محمدحسین حدادخداپرست ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

صنایع روغن ها و چربی های خوراکی یکی از مهمترین شاخه های وابسته به صنعت غذا است که نقش مهمی را در اقتصاد صنعتی و کشاورزی و به خصوص سلامت و تغذیه جامعه ایفا می کند. علیرغم پیشرفت های چند دهه گذشته در زمینه مهندسی و طراحی فرآیند، روشهای فرآوری و تولید، و کنترل کیفیت؛ متاسفانه اصول روغن کشی و فرآوری روغن های خوراکی در طول 40 سال گذشته ایران ثابت مانده و کماکان مشکلات مرسوم استخراج و فرآوری از جمله هزینه های بالای بازیابی حلال، مصرف زیاد انرژی، آب و مواد شیمیایی در مراحل مختلف فرآیند، تغییر کیفیت محصول، افت مواد مغذی و آنتی اکسیدان های طبیعی، باقی مانده های فلزات سنگین، هزینه های بالای تصفیه و مشکلات زیست محیطی وجود دارند. بنابراین استفاده از تکنیکهای مدرن به منظور جایگزینی و یا تلفیق با روشهای موجود کاملاٌ ضروری به نظر می رسد. فرآیندهای غشایی از جمله فناوری های گسترده و نوینی است که در دو دهه اخیر بسیار مورد توجه محققین و متخصصین صنعت روغن در کشورهای صنعتی قرار گرفته و بر اساس نتایج انتشار یافته، پتانسیل قابل توجهی را در تمامی زمینه- های صنعت روغن (بازیافت حلال، صمغ گیری، خنثی سازی، رنگبری، موم زدایی، حذف باقیمانده های فلزی، اصلاح آنزیمی چربی ها و روغن ها، استفاده مجدد روغن های سرخ کردنی، بازیافت مواد مغذی و تصفیه پساب کارخانه) نشان داده است. در این مقاله با توجه به یافته های جدید در دهه اخیر، ضمن بررسی پتانسیل کاربرد انواع روشهای غشایی در بخش های مختلف صنعت روغن، مزیت ها و معایب این تکنیک های نوین در مقایسه با روشهای مرسوم مورد بحث و بررسی کارشناسانه قرار گرفته است.

کلمات کلیدی

, روغن و چربی های خوراکی؛ فرآیند های غشایی؛ تصفیه, رنگبری؛ صمغ گیری؛ موم زدایی؛ خنثی سازی, جداسازی فلزات
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1009306,
author = {رضوی, سیدمحمدعلی and , and حدادخداپرست, محمدحسین},
title = {بررسی کاربرد تکنیک های نوین غشایی در فرآوری و پالایش روغن های خوراکی},
booktitle = {اولین سمینار علمی-کاربردی صنعت روغن نباتی ایران},
year = {2005},
location = {تهران, ايران},
keywords = {روغن و چربی های خوراکی؛ فرآیند های غشایی؛ تصفیه، رنگبری؛ صمغ گیری؛ موم زدایی؛ خنثی سازی، جداسازی فلزات},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی کاربرد تکنیک های نوین غشایی در فرآوری و پالایش روغن های خوراکی
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A ,
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%J اولین سمینار علمی-کاربردی صنعت روغن نباتی ایران
%D 2005

[Download]