اولین همایش تخصصی روغن زیتون , 2009-02-21
عنوان : ( افزایش پایداری اکسایشی روغن زیتون با استفاده از روغن بنه )
نویسندگان: جواد توکلی , وحید نجفی , محمدحسین حدادخداپرست ,فایل:
Full Text

چکیده
به لحاظ آماری بین ساختار اسیدچربی روغن بنه و زیتون تفاوت معنی داری وجود داشت. نسبت اسیدهای چرب غیراشباع و شاخص اکسایش پذیری به ترتیب 34/6 و 61/4 و 99/3 و 75/2 بود . میزان موادصابونی نشونده و ترکیبات توکوفرولی (بر اساس آلفا-توکوفرول) و پلی فنلی (بر اساس اسید گالیک) بنه و زیتون به ترتیب 63/5 و6/1 درصد، 58/818 و 59/356 و 12/81 و 65/15 میلی گرم در کیلوگرم روغن بود همچنین در آزمونهای عدد دی ان مزدوج, کربونیل و رنسیمت روغن بنه با وجود عدد پراکسید بالاتر برتر از روغن زیتون بود. در مجموع، روغن بنه به خاطر وجود اسیدهای چرب ضروری بیشتر دارای ارزشهای تغذیه ای بالاتر و به خاطر سرشار بودن از ترکیبات آنتی اکسیدانی دارای پایداری اکسایشی بهتری نسبت به روغن زیتون بود.