تحقیقات دامپزشکی, دوره (64), شماره (4), سال (2009-12) , صفحات (297-300)

عنوان : ( مطالعه مقایسه ای خصوصیات بافتی و هیستوشیمیایی مری در جوجه شتر مرغ )

نویسندگان: ابوالقاسم نبی پور , احمدرضا راجی , محمدرضا باسامی , ماندانا بابازاده درجزی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

با توجه به ارزش اقتصادی بالای شترمرغ (استفاده از گوشت، پر، تخم و چرم) و همینطور برخی ویژگی های منحصر به فرد این حیوان، داشتن اطلاعات کافی در زمینه های مختلف علمی بخصوص در ارتباط با خصوصیات دقیق بافتی و هیستوشیمیایی ارگان های بدن شتر مرغ ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق ساختار بافتی بخش های مختلف مری در 4 قطعه جوجه شتر مرغ مورد بررسی قرار گرفت. مقاطع بافتی تهیه و با روش های متداول بافت شناسی رنگ آمیزی شدند. اپیتلیوم مری از نوع سنگفرشی مطبق و به میزان بسیار کم شاخی بود. لایه پارین شامل بافت همبندی متراکم و دارای میزان اندکی رشته الاستیک بود. این لایه دارای غددی موکوسی، از نوع ساده و به شکل لوله ای-آلوئولی (عمدتا لوله ای) بود. ترشحات غدد دارای کربوهیدرات از نوع موکوپلی ساکارید خنثی و اسیدی بود. ماهیچه مخاطی در تمام طول مری به صورت ساختاری کامل وجود داشت و از نوع ماهیچه صاف بود. طبقه زیر مخاطی از نوع بافت همبندی سست و دارای میزان اندکی رشته الاستیک بود. طبقه ماهیچه ای دارای دو لایه ضخیم تر حلقوی داخلی و لایه نازک تر طولی خارجی بود. طبقه سروزی و ادوانتیس از نوع بافت همبندی نسبتا متراکم بود. در این تحقیق نتایج حاصله، با اطلاعات موجود در خصوص سایر پرندگان و همچنین انسان و سایر پستانداران مقایسه شد که شباهت ها و تفاوت هایی بین مری جوجه شتر مرغ و سایر گونه ها وجود داشت.

کلمات کلیدی

, شترمرغ, مری, غدد مری, بافت شناسی, هیستوشیمی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1014497,
author = {نبی پور, ابوالقاسم and راجی, احمدرضا and باسامی, محمدرضا and بابازاده درجزی, ماندانا},
title = {مطالعه مقایسه ای خصوصیات بافتی و هیستوشیمیایی مری در جوجه شتر مرغ},
journal = {تحقیقات دامپزشکی},
year = {2009},
volume = {64},
number = {4},
month = {December},
issn = {2008-2525},
pages = {297--300},
numpages = {3},
keywords = {شترمرغ، مری، غدد مری، بافت شناسی، هیستوشیمی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مطالعه مقایسه ای خصوصیات بافتی و هیستوشیمیایی مری در جوجه شتر مرغ
%A نبی پور, ابوالقاسم
%A راجی, احمدرضا
%A باسامی, محمدرضا
%A بابازاده درجزی, ماندانا
%J تحقیقات دامپزشکی
%@ 2008-2525
%D 2009

[Download]