عنوان : ( بررسی امکان کاربرد پردازش تصویر در رنگ سنجی پیتزا )
نویسندگان: متانت محبی , محبت محبی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
سیستم ها می باشند که در این تحقیق پردازش تصویر و پت ا ن س ی ل کاربردی آن در صنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفت ه ا س ت . علاقه به روش های پردازش تصویر رقمی از دو محدوده کاربردی ا ص ل ی منشا می گیرد که عبارتند ا ز : بهبود اطلاعات تصویری ب ه منظو ر تعبیر انسانی و پردازش داده های صحنه برای ادراک ماشینی م س ت ق ل . با افزایش آگاهی های مصرف کنندگان و پیچیدگی های تقاض ا ی آا، کاربرد روش های نوین کنترل کیفی اجتناب ناپذیر می ب ا ش د . اساس ارزیابی کیفی، عمد ت ا \" ذهنی بوده، صفاتی نظیررنگ، ظا ه ر ، آروما، بافت و طعم توسط داوران مجرب مورد بررسی قرا ر م ی گیرند. ادراک کلی بشری به آسانی دچار اشتباه می ش و د . این موضوع ب ه همراه هزینه های داوری انسانی، عدم ثبات و تغیر این گ و ن ه ارزیابی ها، نیاز به سیستم های ارزیابی عینی را ا ج ت ن ا ب ناپذیر ساخته اس ت . اخیرا\" سیستم های ارزیابی خ ودکار، عمدت ا \" بر مبنای تکنولوژی رایانه ها برای ارزیابی های حسی مح ص و لا ت کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند که اساس آا را پ ر د ا ز ش تصویر تشکیل م ی دهد. رنگ سنجی در صنایع غذایی، آزمونی م ه م وچالش برانگیز است، چرا که ماده غذایی معمولا ساختار رن گ ی غ یر یکنواختی دا رد و در نتیجه رنگ سنجی آن دشوار می ب ا ش د . از طرفی شبیه سازی رفتار مغز انسان در مواجه با رنگ مواد غ ذ ا ی ی دشواری خاصی دارد بنابراین کمی کردن پارامترهای رنگی م و ا د غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در ای ن پژوهش امکا ن بررس ی Photoshop کاربرد پردازش تص و یر با استفاده از نرم ا ف زار شده، با استفاده از آزمون ح س ی و انجام آن ا ل یزها ی آمار ی، و پ ذ یرش L*a*b همبستگی ب ین مقدار پارامتره ا ی رنگ ی در فض ا ی رنگ ی رنگ انواع پ یتزا رگرس یون خط ی چند مت غ یره به دست آم د . نتا یج این پژوهش نشان داد که رنگ سنجی با استفاده از پ ر د ا ز ش تصویر، حداقل برای کنترل کیفیت، می تواند به عنوان جای گ ز ی ن روشهای دستگاهی و شیمیایی رنگ سنجی در صنایع غذایی م د ن ظ ر قرار بگیرد . ضمن آنکه امکان شبیه سازی رفتار ذهن انسا ن د ر مواجهه با رنگ مواد غذایی با استفاده از پردازش تصویر و جو د دارد و به این ترتیب، رنگ سنجی به عنوان آ ز مونی سوبژکتیو ، تبدیل به روشی ابژکتیو خواهد شد .کاربرد پردازش تصویر در ر نگ سنجی، به صورت معنی داری سبب کاهش هزینه های ازمایشگاهی مخر ب خواهد شد و امکان اتوماسیون تولید چنین فرآورده هایی ر ا با کیفیت مطلوب از دیدگاه مصرف کننده فراهم خواهد ساخت.
کلمات کلیدی
, پردازش تصویر, پیتزا, فتوشاپ@inproceedings{paperid:1018950,
author = {متانت محبی and محبی, محبت},
title = {بررسی امکان کاربرد پردازش تصویر در رنگ سنجی پیتزا},
booktitle = {هفدهمین کنگره ملی صنایع غذایی},
year = {2007},
location = {ارومیه, ايران},
keywords = {پردازش تصویر-پیتزا- فتوشاپ},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی امکان کاربرد پردازش تصویر در رنگ سنجی پیتزا
%A متانت محبی
%A محبی, محبت
%J هفدهمین کنگره ملی صنایع غذایی
%D 2007