علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیه, دوره (3), شماره (3), سال (2008-6) , صفحات (23-32)

عنوان : ( فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا )

نویسندگان: آزاده محققی ثمرین , هاشم پورآذرنگ , هاشم اخلاقی , امیرحسین الهامی راد , نیما همت یار ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

سابقه و هدف: ترکیبات فنلی که در منابع گیاهی وجود دارند، با کاهش سرعت اکسیداسیون چربی ها ارزش تغذیه ای مواد غذایی را بهبود می بخشند. استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی به دلیل سمیت و خطراتی که دارند محدود شده است. در این مطالعه، فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا در روغن سویا بررسی شد در زمینه استخراج ترکیبات فنلی از پوست سیب زمینی راجا تحقیقاتی انجام شد. مواد و روش ها: ترکیبات فنلی با استفاده از روش پرکولاسیون با حلال متانول و روش فراصوت با 5 حلال متانول، اتانول، هگزان، استن و آب از پوست سیب زمینی راجا استخراج شد. اندازه گیری غلظت ترکیبات فنلی عصاره ها با روش فولین سیوکالتو انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا در روغن سویا با استفاده از دو روش گرمخانه گذاری و رنسیمت بررسی شد و اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک برای بررسی پیشرفت واکنش اکسیداسیون اندازه گیری شدند. یافته ها : بیشترین راندمان عصاره گیری به حلال های آب (15.5%) و متانول (6.9%) و بیشترین مقدار ترکیبات فنلی به حلال متانول (680/68mg به ازای گرم وزن خشک گیاه) با روش فراصوت مربوط بود. پس از 16 روز گرمخانه گذاری در 63oC نمونه های روغن سویای حاوی عصاره های متانولی پوست سیب زمینی راجا اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک کمتری نسبت به نمونه روغن شاهد داشتند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با روش رنسیمت نشان داد که روغن های حاوی عصاره پوست سیب زمینی راجا در غلظت های 1600 و 2400ppm دارای پایداری حرارتی بسیار مناسبی هستند. نتیجه گیری: استفاده از روش فراصوت سبب افزایش مقدار کل ترکیبات فنلی استخراج شده نسبت به روش پرکولاسیون شد و زمان عصاره گیری را کاهش داد. عصاره متانولی پوست سیب زمینی راجا دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی و قابل مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری BHA و BHT است.

کلمات کلیدی

, پوست سیب زمینی, ترکیبات فنلی, فعالیت آنتی اکسیدانی, روغن سویا, فراصوت
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1022476,
author = {آزاده محققی ثمرین and پورآذرنگ, هاشم and هاشم اخلاقی and امیرحسین الهامی راد and نیما همت یار},
title = {فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا},
journal = {علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیه},
year = {2008},
volume = {3},
number = {3},
month = {June},
issn = {1735-7756},
pages = {23--32},
numpages = {9},
keywords = {پوست سیب زمینی، ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی اکسیدانی، روغن سویا، فراصوت},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست سیب زمینی راجا
%A آزاده محققی ثمرین
%A پورآذرنگ, هاشم
%A هاشم اخلاقی
%A امیرحسین الهامی راد
%A نیما همت یار
%J علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - انستیتو تحقیقات تغذیه
%@ 1735-7756
%D 2008

[Download]