20 امین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران , 2011-11-22

عنوان : ( بررسی تاثیر فرآیند تخمیر با رایزوپوس میکروسپروس واریته اولیگوسپروس بر کاهش ترکیبات ضد تغذیه ای کنسانتره پروتئینی کانولا )

نویسندگان: امید صفری , مهرداد فرهنگی , Chris Carter , باقر یخچالی , پروین شورنگ , معصومه مهربان سنگ آتش , Sungchul Bai ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

کنجاله کانولا یکی از منابع مهم پروتئین گیاهی بوده و استفاده از این ماده غذایی در تغذیه انسان یا حیوانات علیرغم ترکیب پروتئینی مناسب آن به دلیل وجود ترکیبات ضد تغذیه ای متنوع مانند فیبر خام، فیتات و گلوکوسینولات محدود می باشد. جهت بررسی تاثیر فن آوری تخمیر جامد بر ترکیبات مغذی و ضد تغذیه ای کنجاله کانولای فرآوری شده از سه تراکم تلقیح 105، 106 و 107 اسپور رایزوپوس میکروسپروس واریته اولیگوسپروس استفاده شد. تخمیر کنجاله کانولای فرآوری شده با رایزوپوس میکروسپروس واریته اولیگوسپروس به طور متوسط موجب افزایش معنی دار 69/1 و 88/7 درصدی مقدار پروتئین خام و پروتئین حقیقی و کاهش معنی دار 86/4، 86 و 61 درصدی فیتات، گلوکوسینولات و تانن و ترکیبات فنلی نسبت به تیمار شاهد گردید. میزان قابلیت هضم In vitro پروتئین محصولات تخمیر شده (از 78/06 تا 78/31 درصد) به طور معنی داری نسبت به شاهد (51/73 درصد) افزایش یافت.

کلمات کلیدی

, کنجاله کانولا, کنسانتره پروتئینی, تخمیر, رایزوپوس میکروسپروس واریته اولیگوسپروس, ترکیبات ضد تغذیه ای