همایش ملی بهداشت و ایمنی غذا , 2012-11-15

عنوان : ( نقش و اهمیت پروبیوتیک‌ها در صنایع غذایی )

نویسندگان: محمد حسن کمانی , امید صفری , امیر ایزد پناهی , سوگل مظلوم ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که تجویز مقادیر کافی آن موجب بروز اثرات مفید بر سلامت میزبان می‌شود. باکتری‌های پروبیوتیک از طریق رشد و فعالیت خود و تغییر در فلور میکروبی روده، مانع رشد و تکثیر باکتری‌های مضر در روده شده و ‌به عنوان گروه باکتری‌های مفید بدن ایفای نقش می‌کنند. علاوه بر آن با سنتز برخی مواد ضروری در بدن مانند ویتامین ها، اسیدهای آمینه و بهبود عملکرد دستگاه گوارش ‌نقش اساسی در حفظ سلامتی فرد دارد. مصرف غذاهای پروبیوتیک اثرات مفید زیادی نظیر جلوگیری از رشد و فعالیت باکتری‌های پاتوژن، کاهش کلسترول خون، بهبود هضم لاکتوز در روده و کاهش عدم تحمل لاکتوز‌، تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن برای سلامتی فرد دارند . فرآورده‌های حاوی باکتری‌های پروبیوتیک به سه گروه کلی تقسیم می‌شوند که شامل فرآورده های لبنی مانند پنیر و بستنی پروبیوتیک، فرآورده‌های غذایی غیر‌لبنی مانند انواع شیرینی‌های پروبیوتیک، غلات و مکمل‌های غیرغذایی به صورت قرص، پودر و کپسول می‌باشند. در حال حاضر در بین تمامی فرآورده پروبیوتیکی مورد مصرف، ماست به عنوان یک فرآورده پروبیوتیک بالقوه، توجه زیادی را به خود جلب کرده است که علاوه بر تامین باکتر‌ی‌های زنده ، مواد مغذی با ارزشی هم چون کلسیم و پپتیدهای بیولوژیک را دراختیار بدن قرار می‌دهد. همچنین عوامل متعددی نظیر میزان چربی، غلظت و نوع پروتئین، میزان کربوهیدرات و PH در ماده غذایی، می‌تواند بر فعالیت و بازدهی پروبیوتیک‌ها تاثیر‌گذار باشد. با مطالعات بیشتر در زمینه شناخت پروبیوتیک‌ها و پتانسیل‌های آن‌ها در تولید فرآورده‌های مختلف تخمیری و غیرتخمیری، می‌توان از آن‌ها به عنوان یک عامل موثر در تولید مواد‌غذایی استفاده نمود و گام‌های بلندتری در جهت تولید محصولات فراسودمند جدیدتر برداشت.

کلمات کلیدی

پروبیوتیک. فلورمیکروبی. فرآورده‌های تخمیری. پپتید‌های بیولوژیک
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1032116,
author = {محمد حسن کمانی and صفری, امید and امیر ایزد پناهی and سوگل مظلوم},
title = {نقش و اهمیت پروبیوتیک‌ها در صنایع غذایی},
booktitle = {همایش ملی بهداشت و ایمنی غذا},
year = {2012},
location = {شیراز, ايران},
keywords = {پروبیوتیک. فلورمیکروبی. فرآورده‌های تخمیری. پپتید‌های بیولوژیک},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T نقش و اهمیت پروبیوتیک‌ها در صنایع غذایی
%A محمد حسن کمانی
%A صفری, امید
%A امیر ایزد پناهی
%A سوگل مظلوم
%J همایش ملی بهداشت و ایمنی غذا
%D 2012

[Download]