عنوان : ( بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهی استخراج شده از پوست بنه رقم موتیکا به روش مادون بحرانی آب )
نویسندگان: رضوان شاددل , محمدحسین حدادخداپرست , عبدالمجید مسکوکی , علی شریف , صدیف آزادمرد دمیرچی ,چکیده
در تحقیق حاضر قدرت آنتی اکسیدانی عصارههای استخراجی از پوست بنه رقم موتیکا حاصل از روش استخراج آب مادون بحرانی در سه دمای °C ۱۱۰،°C ۱۵۵ و °C ۲۰۰ (با زمان ثابت 45 دقیقه و نسبت اختلاط ثابت 30:1 بنه-آب) مورد بررسی قرار گرفت. میزان ملانوئیدی شدن، قدرت احیا کنندگی آهن (میلی گرم بر میلی لیتر)، میزان مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (میلی گرم بر میلی لیتر) و همچنین میزان کل ترکیبات فنلی (میلی گرم اسید گالیک/100 گرم ماده اولیه)، شاخصهای مورد مطالعه بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش دما تا °C ۲۰۰ میزان ملانوئیدی شدن، قدرت احیاکنندگی آهن، همچنین قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH عصارهی بدست آمده بیشتر شد؛ ضمن اینکه بالاترین میزان ترکیبات پلی فنلی در °C ۱۵۵ بدست آمد. تحت این شرایط میزان ترکیبات پلی فنلی، قدرت احیاکنندگی بر حسب EC50 و قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH بر حسب EC50 به ترتیب برابر با 41/2096 میلی گرم اسید گالیک/100 گرم پوست بنه، 213/0 میلی گرم بر میلی لیتر و 685/0 میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد. نتایج بدست آمده، استفاده از آب مادون بحرانی را به عنوان روشی مناسب جهت استخراج مواد بیولوژیک از پوست بنه با مزایایی از جمله بازده استخراج بالا، با حلال فراوان، ارزان و بدون هیچ آثار زیست محیطی منفی به اثبات میرساند.
کلمات کلیدی
, آب مادون بحرانی, پوست بنه, ترکیبات فنلی, ملانوئیدی شدن@article{paperid:1032728,
author = {شاددل, رضوان and حدادخداپرست, محمدحسین and عبدالمجید مسکوکی and شریف, علی and صدیف آزادمرد دمیرچی},
title = {بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهی استخراج شده از پوست بنه رقم موتیکا به روش مادون بحرانی آب},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2012},
volume = {1},
number = {2},
month = {October},
issn = {2252-0937},
pages = {73--84},
numpages = {11},
keywords = {آب مادون بحرانی، پوست بنه، ترکیبات فنلی، ملانوئیدی شدن},
}
%0 Journal Article
%T بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهی استخراج شده از پوست بنه رقم موتیکا به روش مادون بحرانی آب
%A شاددل, رضوان
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A عبدالمجید مسکوکی
%A شریف, علی
%A صدیف آزادمرد دمیرچی
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2012