پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (6), شماره (4), سال (2011-3) , صفحات (271-276)

عنوان : ( بررسی ترکیب وزنی بدن گوسفند و میزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار )

نویسندگان: بهاره عمادزاده , محمدجواد وریدی , مهدی نصیری محلاتی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

بازده گوشتی دام و نسبت اجزاء مختلف لاشه برای تولید کنندگان و دست اندرکاران صنعت گوشت فاکتورهای اقتصادی مهمی به شمار می روند. در این تحقیق، بازده گوشتی و درصد اجزاء مختلف بدن گوسفند و همچنین میزان افت ناشی از فرآیندهای مختلف از مرحله پس از کشتار تا زمان مصرف مورد مطالعه قرار گرفت. میانگین وزن لاشه گرم و سرد به ترتیب 63/15 و 33/15 کیلوگرم، میانگین افت سرد کردن 87/1 درصد و میانگین راندمان گرم و سرد به ترتیب برابر 44/41 و 67/40 درصد محاسبه شد. رابطه میان وزن زنده دام و وزن سرد لاشه توسط رابطه ای توانی با ضریب همبستگی بالا مدل سازی گردید. میانگین افت چکه و افت ناشی از پخت به ترتیب 10/2 و 51/24 درصد اندازه گیری شد. ارزیابی هر فاکتور به طور مجزا در دو جنس نر و ماده صورت گرفت و نتایج نشان داد که اختلاف میانگین تمامی ویژگیهای مورد ارزیابی در دو جنس از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد (05/0 p>).

کلمات کلیدی

, گوشت گوسفند, بازده لاشه سرد و گرم افت سرد کردن, افت چکه, افت پخت
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1034281,
author = {عمادزاده, بهاره and وریدی, محمدجواد and نصیری محلاتی, مهدی},
title = {بررسی ترکیب وزنی بدن گوسفند و میزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2011},
volume = {6},
number = {4},
month = {March},
issn = {1735-4161},
pages = {271--276},
numpages = {5},
keywords = {گوشت گوسفند، بازده لاشه سرد و گرم افت سرد کردن، افت چکه، افت پخت},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی ترکیب وزنی بدن گوسفند و میزان افت در مراحل مختلف پس از کشتار
%A عمادزاده, بهاره
%A وریدی, محمدجواد
%A نصیری محلاتی, مهدی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2011

[Download]