پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, دوره (2), شماره (2), سال (2013-7) , صفحات (109-120)

عنوان : ( بررسی اثر صمغ دانه بالنگو شیرازی و پروتئین آب پنیر بر پایداری امولسیون روغن در آب )

نویسندگان: وحیده سادات حسینی , مسعود نجف نجفی , علی محمدی ثانی , آرش کوچکی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

هدف این مطالعه، بررسی تأثیر صمغ دانه ی بالنگو شیرازی بر خصوصیات امولسیون روغن در آب تثبیت شده با پروتئین آب پنیر با استفاده از روش آماری طرح مرکب مرکزی بود. بدین منظور امولسیون با غلظت های مختلف پروتئین ( 0.5 تا 3 درصد)، صمغ (صفر تا 0.3 درصد) و روغن ( 20 تا 50 درصد) تولید گردید. ویژگیهای امولسیون نظیر قطر متوسط ذرات، پتانسیل زتا، کشش سطحی و کشش بین سطحی اندازه گیری شد. پس از انتخاب مدل مناسب، منحنی های پاسخ- سطح جهت بررسی رابطه ی میان پاس خها و متغیرهای مستقل رسم گردید. در تمام موارد مدل درجه دوم توانست داده های آزمایشگاهی را به صورت مناسبی برازش دهد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت صمغ از صفر به 0.15 درصد، اندازه ذرات کاهش یافت اما با افزایش بیشتر غلظت صمغ اندازه ذرات افزایش پیدا کرد. بررسی پتانسیل زتا نیز نشان داد که افزایش غلظت صمغ باعث منفی تر شدن پتانسیل زتای امولسیون ها گردید. مقادیر بهینه متغیرهای مستقل توسط آنالیز سطح پاسخ برای غلظت صمغ، پروتئین و جزء حجمی به ترتیب 0.12، 4.7 و 21.7 درصد تعیین شد

کلمات کلیدی

امولسیون؛ بالنگو شیرازی؛ پتانسیل زتا؛ صمغ؛ طرح مرکب مرکزی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1037346,
author = {وحیده سادات حسینی and مسعود نجف نجفی and علی محمدی ثانی and کوچکی, آرش},
title = {بررسی اثر صمغ دانه بالنگو شیرازی و پروتئین آب پنیر بر پایداری امولسیون روغن در آب},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2013},
volume = {2},
number = {2},
month = {July},
issn = {2252-0937},
pages = {109--120},
numpages = {11},
keywords = {امولسیون؛ بالنگو شیرازی؛ پتانسیل زتا؛ صمغ؛ طرح مرکب مرکزی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر صمغ دانه بالنگو شیرازی و پروتئین آب پنیر بر پایداری امولسیون روغن در آب
%A وحیده سادات حسینی
%A مسعود نجف نجفی
%A علی محمدی ثانی
%A کوچکی, آرش
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2013

[Download]