عنوان : ( بررسی امکان تولید فیلم ضدمیکروبی بر پایه کازئینات سدیم و اسانس آویشن شیرازی )
نویسندگان: هاشم رضوی سطوتی , سید علی مرتضوی , منیرالسادات شاکری , شهرام بیرقی طوسی , الهام اسدالهی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این تحقیق اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در فیلم کاز ئینات سدیم بر چهار گونه باکتری بیماری زا شامل استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی و سالمونلا انتریتیدیس مورد بررسی قرار گرفت . برای بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در فیلم کاز ئینات 3 و 4 درصد از اسانس آویشن شیرازی، دیسک هایی به قطر 9 ،2 ، سدیم، از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد . از فیلم های تولید شده با غلظت های 1 آگار از قبل کشت داده شده، قرار گرفتند . قطر هاله های تشکیل شده به عنوان شاخص میزان فعالیت BHI میلیمتر تهیه و در شرایط استریل روی محیط LSD انجام و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون SigmaSTAT ضدمیکروبی فیلم ها در نظر گرفته شد . محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار صورت پذیرفت . نتایج نشان داد که دیسک های حاوی اسانس روغنی آویشن شیرازی در هر چهار غلظت باعث مهار رشد باکتری های اشرشیا کلی، سالمونلا انتریتیدیس و باس یلوس سرئوس گردیدند . از آنجا که بین غلظت های 3 درصد و 4 درصد برای هر سه باکتری مذکور اختلاف معنی داری وجود نداشت، مناسب ترین و به صرفه ترین غلظت که بیشترین اثر بازدارندگی دارد غلظت 3 درصد می باشد . تنها فیلم حاوی یک درصد (p >0/05) اسانس آویشن شیرازی روی است افیلوکوکوس اورئوس هیچ هاله ای تشکیل نداد یا به عبارتی هیچگونه اثر بازدارندگی در این غلظت نداشت . اما غلظت هاله تشکیل دادند . نتایج حاصل نشان می دهد که اسانس آویشن شیرازی می تواند به عنوان یک (p <0/ 3 و 4 درصد با اختلاف معنی دار ( 05 ، های 2 نگهدارنده طبیعی در ترکیب فیلم خوراکی جهت بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
کلمات کلیدی
, اسانس آویشن شیرازی, فیلم خوراکی, ضدمیکروبی, کازئینات سدیم@article{paperid:1038144,
author = {هاشم رضوی سطوتی and مرتضوی, سید علی and شاکری, منیرالسادات and شهرام بیرقی طوسی and الهام اسدالهی},
title = {بررسی امکان تولید فیلم ضدمیکروبی بر پایه کازئینات سدیم و اسانس آویشن شیرازی},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2013},
volume = {9},
number = {3},
month = {December},
issn = {1735-4161},
pages = {195--201},
numpages = {6},
keywords = {اسانس آویشن شیرازی، فیلم خوراکی، ضدمیکروبی، کازئینات سدیم},
}
%0 Journal Article
%T بررسی امکان تولید فیلم ضدمیکروبی بر پایه کازئینات سدیم و اسانس آویشن شیرازی
%A هاشم رضوی سطوتی
%A مرتضوی, سید علی
%A شاکری, منیرالسادات
%A شهرام بیرقی طوسی
%A الهام اسدالهی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2013