پژوهش های صنایع غذایی, دوره (23), شماره (2), سال (2013-7) , صفحات (259-270)

عنوان : ( بررسی اثر جایگزینی تخم مرغ با شیر سویا بر خصوصیات رئولوژیکی و بافتی سس مایونز )

نویسندگان: نازنین فاطمه رحمتی , مصطفی مظاهری طهرانی , کاظم دانشور ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

مایونز یک امولسیون روغن در آب است که توسط ترکیبات تخم مرغ پایدار شده است. در این تحقیق کاربرد شیر سویای حاصل از آرد کامل سویا به عنوان امولسیفایر در سس مایونز و چگونگی تاثیرگذاری آن بر رفتار جریان و ویژگی های بافتی سس مایونز مورد مطالعه قرار گرفته است. تخم مرغ به عنوان امولسیفایر اولیه با شیر سویا در سطوح 25، 50، 75 و100% جایگزین و ویژگی های رئولوژیکی و بافتی (سفتی، نیروی چسبندگی و چسبندگی) نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین دو نمونه شاهد حاوی زرده تنها و تخم مرغ کامل نیز برای مقایسه نتایج تهیه شدند. رفتار جریان همه نمونه ها با مدل های رئولوژیکی قانون توان، هرشل بالکلی، بینگهام و کاسن برازش داده شد به طوریکه نتایج حاکی از رفتار شل شونده با برش برای همه نمونه ها بود. نمودارهای ویسکوزیته در برابر نرخ برش و همچنین ویژگی های بافتی نمونه ها بیان کننده توانایی بالای شیر سویا در تشکیل امولسیون و ایجاد بافت بود. بنابراین با توجه به نتایج و ویژگی های عملکردی مناسب و ارزش تغذیه ای بالا می توان از شیر سویا به عنوان یک امولسیفایر برای پایدار کردن امولسیون سس مایونز استفاده نمود.

کلمات کلیدی

, : رفتار جریان, شیر سویا, مایونز, ویژگی های بافتی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1038485,
author = {رحمتی, نازنین فاطمه and مظاهری طهرانی, مصطفی and کاظم دانشور},
title = {بررسی اثر جایگزینی تخم مرغ با شیر سویا بر خصوصیات رئولوژیکی و بافتی سس مایونز},
journal = {پژوهش های صنایع غذایی},
year = {2013},
volume = {23},
number = {2},
month = {July},
issn = {2008-515X},
pages = {259--270},
numpages = {11},
keywords = {: رفتار جریان، شیر سویا، مایونز، ویژگی های بافتی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر جایگزینی تخم مرغ با شیر سویا بر خصوصیات رئولوژیکی و بافتی سس مایونز
%A رحمتی, نازنین فاطمه
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%A کاظم دانشور
%J پژوهش های صنایع غذایی
%@ 2008-515X
%D 2013

[Download]