دومین همایش ملی علوم و صنایع غذیی , 2013-04-29
عنوان : ( روغن هسته انار: مروری بر خواص و روش های استخراج )
نویسندگان: عاطفه فرهمند , محمدحسین حدادخداپرست ,فایل:
Full Text

چکیده
انار با نام علمی Punica granatum در محدوده کویر مرکزی ایران به فراوانی یافت می گردد. هسته انار به طور متوسط دارای 25 درصد چربی است. این روغن حاوی اسیدهای چرب کنژوگه مانند اسید لینولنیک کنژوگه (CLA ) است که به علت داشتن پیوندهای دوگانه متناوب، برای مقابله با انواع سرطان ، چاقی مفرط و بیماری های قلبی توصیه می گردد.در این پژوهش ، به بررسی خواص متفاوت روغن هسته انار و روشهای استخراج از جمله استخراج به کمک سیال فوق بحرانی، فرآوری با امواج فراصوت و استخراج با هگزان فوق داغ پرداخته شد. با توجه به خواص ویژه درمانی روغن هسته انار و هم چنین ضایعات فراوان کارخانه های تولید آب وکنستانتره انار در ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده انار جهان، امید است شاهد گسترش مصرف این روغن باشیم.