عنوان : ( بهبود خصوصیات بافتی و حسی کیک بدون گلوتن با استفاده از پودر شیرسویا جهت تولید یک میان وعده رژیمی )
نویسندگان: , محمدباقر حبیبی نجفی , مهدی کریمی , محمدحسین حدادخداپرست , زهرا شیخ السلامی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
بیماری سیلیاک نوعی بیماری خود ایمن گوارشی است که در اثر هضم پروتئین گلوتن در افرادی که به لحاظ ژنتیکیی ستیت آن هتتن ، وجود دارد و تنها راه درسان این بیماری استفاده از یک رژیم غذایی ب ون گلوتن است. از این رو سطال یا پیراسیون تولی و بهبود کیفیت سواد غذایی و سیان وع ههای ب ون گلوتن بهویژه سحصولا صنایع پخت که قیو غالیا افیراد جاس یه را تشکیل سیده ، از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به سطال ا صور گرفته ه ف از انجام ایین پیژوهب بهبیود کیفییت 7 ،5 ،3 ، کیک ب ون گلوتن سورگوم ب نوان یک سیان وع ه برای بیماران سیلیاکی با استفاده از پودر شیر سویا در پنج سیط 0 و 00 درص )بر اساس وزن آرد( بود. خصوصیا بافتی سحصول نهایی از قبیل تخلخل و سفتی و ویژگیهای حتی نظیر قابلیت جوی ن و بو، ط م و سزه توسط داوران چشایی در قالا یک طرح کاسلاً تصادفی سورد سطال ه قرار گرفت. بیا افیزودن پیودر شییر سویا سیزان تخلخل دو نمونه حاوی 5 و 7 درص از این افزودنی نتبت به نمونه شاه )نمونه فاقی پیودر شییر سیویا( بیه طیور س نیداری افزایب یافت ) P<0.05 (. از سوی دیگر با بررسی نتایج سشخص گردی که تنها افزودن 5 درص پیودر شییر سیویا بیه فرسولاسیون کیک، سبا کاهب سیزان سفتی بافت نتبت به نمونه شاه گردی . همچنین نتیایج ارزییابی حتیی نشیان داد کیه افزودن پودر شیر سویا در سط 5 درص علاوه بر بهبود پاراسترهای ذکر ش ه سبا افزایب س نیدار استیاز قابلیت جویی ن شی در حالی که تنها نمونه حاوی 00 درص از این افزودنی سبا کاهب استیاز بو، ط م و سزه نمونهها نتبت بیه شیاه گردیی . در نهایت سیتوان گفت شیر سویا علاوه بر غنیسازی سحصول نهایی به دلیل سواد سغذی زیاد )پروتئین و چربیی بیا قابلییت هضیم بالا(، پلی اسی های چرب اساسی، لتیتین و آهن، سیتوان سبا بهبود خصوصیا بافتی و حتی کیک ب ون گلوتن ب نوان یک سیان وع ه سناسا برای بیماران سیلیاکی، گردد.
کلمات کلیدی
, کیک بد ون گلوتن, شیر سویا, سیلیاک@inproceedings{paperid:1041163,
author = {, and حبیبی نجفی, محمدباقر and مهدی کریمی and حدادخداپرست, محمدحسین and زهرا شیخ السلامی},
title = {بهبود خصوصیات بافتی و حسی کیک بدون گلوتن با استفاده از پودر شیرسویا جهت تولید یک میان وعده رژیمی},
booktitle = {اولین همایش ملی میان وعده های غذایی},
year = {2014},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {کیک بد ون گلوتن، شیر سویا، سیلیاک},
}
%0 Conference Proceedings
%T بهبود خصوصیات بافتی و حسی کیک بدون گلوتن با استفاده از پودر شیرسویا جهت تولید یک میان وعده رژیمی
%A ,
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A مهدی کریمی
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A زهرا شیخ السلامی
%J اولین همایش ملی میان وعده های غذایی
%D 2014