علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (12), شماره (46), سال (2015-4) , صفحات (73-84)

عنوان : ( بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره درمنه کوهی (Artemisia aucheri) درمنه دشتی (Artemisia sieberi) و زوفا (Hyssopus officinalis L) بر برخی از باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی )

نویسندگان: مریم نصیرپور , مسعود یاورمنش , علی محمدی ثانی , مرتضی محمدزاده مقدم ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره آبی درمنه کوهی، درمنه دشتی و زوفا بر باکتری های اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاهان فوق با روش خیساندن تهیه و سپس حداقل غلظت بازدارندگی(MIC)به روش میکرو براث دایلوشن و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اندازه گیری گردید. حداقل غلظت بازدارنده عصاره آبی درمنه کوهی و دشتی علیه اشرشیاکلی 160mg/ml و علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریامونوسیتوژنز 80mg/ml بود. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آبی زوفا علیه اشرشیاکلی 80mg/ml و علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز 40mg/ml بود. بر اساس این نتایج، عصاره آبی هر سه گیاه مورد آزمون دارای اثر ضد باکتریایی قوی تری علیه باکتری های گرم مثبت نسبت به گرم منفی ها بوده است. حساس ترین باکتری در برابر عصاره های مورد آزمون لیستریامونوسیتوژنز و مقاوم ترین باکتری اشرشیاکلی بود. در بین عصاره ها، بیشترین فعالیت ضد باکتریایی مربوط به عصاره آبی زوفا بوده و اثر ضدباکتریایی عصاره آبی درمنه کوهی و دشتی تقریبا یکسان بود.

کلمات کلیدی

, اثر ضد باکتریایی, درمنه, زوفا, عصاره آبی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1041868,
author = {مریم نصیرپور and یاورمنش, مسعود and علی محمدی ثانی and مرتضی محمدزاده مقدم},
title = {بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره درمنه کوهی (Artemisia aucheri) درمنه دشتی (Artemisia sieberi) و زوفا (Hyssopus officinalis L) بر برخی از باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2015},
volume = {12},
number = {46},
month = {April},
issn = {2008-8787},
pages = {73--84},
numpages = {11},
keywords = {اثر ضد باکتریایی، درمنه، زوفا، عصاره آبی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره درمنه کوهی (Artemisia aucheri) درمنه دشتی (Artemisia sieberi) و زوفا (Hyssopus officinalis L) بر برخی از باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی
%A مریم نصیرپور
%A یاورمنش, مسعود
%A علی محمدی ثانی
%A مرتضی محمدزاده مقدم
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2015

[Download]