علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (12), شماره (48), سال (2015-10) , صفحات (175-190)

عنوان : ( بررسی اثر بنتونیت و ژلاتین بر شاخص های تصفیه شربت خام چغندر قند به منظور تولید قند مایع )

نویسندگان: عیسی جاهد , محمدحسین حدادخداپرست , محمد الهی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این تحقیق، از متدولوژی سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی صاف به منظور بررسی تاثیر متغیرهای مستقل شامل غلظت بنتونیت (gr/li 5-5/1)، غلظت ژلاتین (gr/li 08/0-02/0) و زمان (80-30 دقیقه) در دما و pH ثابت بر رنگ، کدورت، درجه خلوص اصلاح شده، خاکستر و قند انورت شربت خام تصفیه شده با بنتونیت و ژلاتین به منظور تولید مستقیم قند مایع انورته و بهینه سازی عملیاتی فرآیند تصفیه شربت استفاده شد. از مدل چند جمله ای درجه دوم برای پیش بینی میزان متغیرهای وابسته استفاده شد. ضرایب تبیین مدلهای رگرسیونی برازش شده برای پارامترهای رنگ، کدورت، خاکستر، درجه خلوص اصلاح شده و قند انورت در فرآیند تصفیه شربت به ترتیب 90/0، 84/0، 90/0، 92/0 و 99/0 تعیین شدند. آنالیز واریانس اثر کلی متغیرهای فرآیند در مدل های رگرسیونی نشان داد که پارامترهای تصفیه شربت خام عمدتا تحت تاثیر زمان واکنش و سپس غلظت ژلاتین و بنتونیت قرار دارد. شرایط بهینه تصفیه برای به حداقل رساندن میزان رنگ، کدورت و خاکستر شربت و هم چنین به حداکثر رساندن میزان درجه خلوص اصلاح شده و قند انورت از نظر غلظت بنتونیت، غلظت ژلاتین و زمان واکنش در دمای ˚C75 و pH برابر 5/4 به ترتیب gr/li55/1، ، 04/0 گرم برلیتر و 6/68 دقیقه به دست آمد. شربت تصفیه شده با این شرایط دارای حداقل مقدار رنگ یعنی 1973 (ICU)، کدورت 06/1 (NTU) و خاکستر 54/0 درصد با حداکثر مقدار درجه خلوص اصلاح شده معادل 4/91 درصد و قند انورت 95/1 درصد بود.

کلمات کلیدی

, تصفیه شربت, بنتونیت, ژلاتین, بهینه سازی, شربت خام
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1043826,
author = {عیسی جاهد and حدادخداپرست, محمدحسین and الهی, محمد},
title = {بررسی اثر بنتونیت و ژلاتین بر شاخص های تصفیه شربت خام چغندر قند به منظور تولید قند مایع},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2015},
volume = {12},
number = {48},
month = {October},
issn = {2008-8787},
pages = {175--190},
numpages = {15},
keywords = {تصفیه شربت، بنتونیت، ژلاتین، بهینه سازی، شربت خام},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر بنتونیت و ژلاتین بر شاخص های تصفیه شربت خام چغندر قند به منظور تولید قند مایع
%A عیسی جاهد
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A الهی, محمد
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2015

[Download]