عنوان : ( اثرافزودن آنزیم خارج سلولی زایلاناز برتولید گاز و خصوصیات تخمیر شکمبهای کاه جو در شرایط برون تنی )
نویسندگان: یاسمن احمدی بنکدار , سیدعلیرضا وکیلی , محسن دانش مسگران ,
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثر افزودن آنزیم خارج سلولی زایلاناز بر ویژگیهای تخمیر شکمبهای کاه جو در شرایط بررون تنری برا 7 گرم برر کیلروگرم مراده خشرک کراه جرو بره / 5 و 5 /0 ، 2/5 ، استفاده از تکنیک تولید گاز انجام شد. چهارسطح آنزیم زایلاناز ) 0 محیطهای کشت حاوی کاه جو افزوده و به مدت 69 ساعت انکوباسیون شد. افزودن آنزیم زایلاناز، فراسنجههای مربوط به تولید گاز شامل پتانسیل تولید گاز ) b ، نرخ جزیی تولید گاز ) c وفاز تاخیری ) L را افزایش داد. ناپدید شدن ماده خشک ) IVDMD در کلیه سطوح آنزیم نسبت به شاهد بهطور معنیداری افزایش پیدا کرد، همچنین افزودن آنزیم به کاه جو سبب افزایش میرانگین نررخ تخمیرر ( AFR شد. بههر حال، میزان تولید گاز در 69 ساعت با افزودن آنزیم زایلاناز به کاه جو تفاوت معنیداری نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن آنزیم زایلاناز به کاه جو سبب بهبود فراسنجههای تولید گاز و همچنین ناپدید شدن ماده خشک میشود.