نوآوری در علوم و فناوری غذایی, دوره (5), شماره (2), سال (2013-8) , صفحات (39-49)

عنوان : ( مقایسه ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون در مناطق مختلف ایران )

نویسندگان: آهنگربنادکوکی سمانه , زهرا پیروای ونک , محمدحسین حدادخداپرست , حسنی بافرانی , حامد صفا فر ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

از آنجا که ترکیب اسیدهای چرب عامل مهمی در تعیین کیفیت روغن زیتون می باشد. و بعضی از خریداران عمده خارجی، روغن زیتون را با درصد مناسب اسیدهای چرب خریداری می کنند. در این پژوهش دو نوع روغن زیتون، شامل بکر و تصفیه شده برای شناسایی پروفایل اسیدهای چرب به وسیله دستگاه GC مورد تجزیه قرار گرفتند. و به همبستگی بین ترکیب اسیدهای چرب و دما پرداخته شد. نتایج نشان داد که اسیدهای اولئیک، لینولئیک و پالمتیک مهم ترین اسیدهای چرب عنوان در انواع روغن زیتون بودند مقادیر به دست آمده از اسیدهای چرب مورد آنالیز همگی در محدوده تعیین شده استانداردهای IOOC بودند. در نهایت بررسی ها نشان داد که بین دمای هوا و ترکیب برخی اسیدهای چرب ارتباط نزدیکی وجود دارد. دمای بیشتر موجب افزایش میزان اسید لینولئیک شده اما میزان اسید اولئیک کاهش می یابد. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد بین اسید لینولئیک (C18:2) و اسید چرب اولئیک (C18:1) همبستگی در جهت منفی و در سطح 0.05 وجود دارد. به طوری که در شیراز و زنجان که به ترتیب دارای بیشترین و کمترین دما نسبت به دیگر شهرهای مورد بررسی هستند کمترین (61.28) و بیشترین درصد اسید اولئیک (72.58) مشاهده شد.

کلمات کلیدی

, اسیدهای چرب, روغن زیتون, گاز کروماتوگرافی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1044525,
author = {آهنگربنادکوکی سمانه and زهرا پیروای ونک and حدادخداپرست, محمدحسین and حسنی بافرانی and حامد صفا فر},
title = {مقایسه ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون در مناطق مختلف ایران},
journal = {نوآوری در علوم و فناوری غذایی},
year = {2013},
volume = {5},
number = {2},
month = {August},
issn = {2423-4966},
pages = {39--49},
numpages = {10},
keywords = {اسیدهای چرب، روغن زیتون، گاز کروماتوگرافی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مقایسه ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون در مناطق مختلف ایران
%A آهنگربنادکوکی سمانه
%A زهرا پیروای ونک
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A حسنی بافرانی
%A حامد صفا فر
%J نوآوری در علوم و فناوری غذایی
%@ 2423-4966
%D 2013

[Download]