عنوان : ( اثر اینولین استخراجی از منابع گیاهی متفاوت بر مقاومت به شرایط اسید معدی در دوگونه لاکتوباسیلوس )
نویسندگان: سارا کمالی , محمد الهی , مرضیه حسینی نژاد , مسعود یاورمنش ,چکیده
اینولین به علت ویژگی های تکنولوژیکی مختلف و اثرات پری بیوتیکی و سلامت بخش ارزنده، به طور گسترده ای در محصولات متفاوت و ترکیب های سین بیوتیک استفاده می شود. بقاء سوش های پروبیوتیک در طی استرس های گوارشی می تواند تحت تأثیر ترکیب غذایی حامل قرار گیرد. در این پژوهش امکان افزایش قابلیت رشد و زنده مانی دو سوش لاکتوباسیلوس کازئی PTCC1608 و لاکتوباسیلوس رامنوسوس 1637 PTCC در حضور اینولین از منابع گیاهی مختلف(Cichorium intybus & Heliantus tuberosus)و اینولین استاندارد آزمایشگاهی در شرایط اسیدی2.pH= 6/ و ( 4وpH= 2/5)به عنوان کنترل بررسی و با گلوکز مقایسه شد. افزودن ، کربوهیدرات به محیط کشت دو سوش باکتری به طور معنی داری باعث افزایش رشد و مقاومت باکتری ها به شرایط اسیدی گردید. البته اینولین کاسنی غیربومی و اینولین استاندارد در افزایش مقاومت باکتری اثری بیشتر از اینولین سیب زمینی ترشی و قابل مقایسه با گلوکز داشتند.
کلمات کلیدی
, سیب زمینی ترشی, فروکتان, کاسنی, لاکتوباسیلوس, استرس@article{paperid:1045215,
author = {کمالی, سارا and الهی, محمد and مرضیه حسینی نژاد and یاورمنش, مسعود},
title = {اثر اینولین استخراجی از منابع گیاهی متفاوت بر مقاومت به شرایط اسید معدی در دوگونه لاکتوباسیلوس},
journal = {تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران},
year = {2014},
volume = {30},
number = {5},
month = {December},
issn = {1735-0905},
pages = {780--792},
numpages = {12},
keywords = {سیب زمینی ترشی، فروکتان، کاسنی، لاکتوباسیلوس، استرس},
}
%0 Journal Article
%T اثر اینولین استخراجی از منابع گیاهی متفاوت بر مقاومت به شرایط اسید معدی در دوگونه لاکتوباسیلوس
%A کمالی, سارا
%A الهی, محمد
%A مرضیه حسینی نژاد
%A یاورمنش, مسعود
%J تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
%@ 1735-0905
%D 2014